Utánfutóról leugró kutya támadt tinilányra Balassagyarmaton, súlyosan megsérült

F.C. | 2024. Szeptember 18.
Állítólag nem ez az első kutyatámadásos esete a gazdának.

Egy nagytestű kutya támadt egy 16 éves lányra csütörtök délután Balassagyarmaton. A tini éppen a konditerembe tartott, amikor elkezdett felé rohanni egy kutya, ami – a szemtanúk szerint – egy utánfutóról ugrott le; a gazdája azon szállította. Megtámadta és súlyosan megsebesítette az eb a lányt, akit a balassagyarmati kórházban ápolnak.

“Volt egy megérzésem, hogy nekem most hátra kell fordulnom, akkor láttam, hogy egy kutya fut felém. Ott hirtelen nem tudtam, mit csinálni”elevenítette fel a történteket az RTL Híradónak Petra, akit ezt követően máris marcangolni kezdett az állat.

A kutyatámadás alig pár másodpercig tartott, többen is a lány segítségére siettek. Petrának komoly fájdalmai vannak, a lába és a keze is megsérült. “Nehezem élem meg, hogy van egy ekkora sebem, (…) hosszú lesz a gyógyulás” – vallotta be. A támadásra – mint mondja – sokáig emlékezni fog. “Eléggé fogok félni a kutyáktól. (…) Egy életen át fog kísérni  engem” – nyilatkozta a szerencsétlenségről.

A helyiek szerint pár éve ugyanennek a férfinak két kutyája már rátámadt egy kiskutyára és az őt sétáltató gyerekekre. Akkor a kiskutya elpusztult, de a gyerekeknek nem lett bajuk.

A rendőrség a mostani ügyben gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított eljárást.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version