Újabb átverés terjed a BKK nevével: ezt a Facebook-oldalt jó messzire kerüld el

Esvé | 2024. Szeptember 24.
Az 5 napos akció keretében állítólag ingyenes, éves közlekedési kártyákat osztogat a BKK. Csakhogy az akció átverés.

„A Budapest Közlekedési Központ 30. évfordulója alkalmából ingyenes éves közlekedési kártyákat osztogat! Az akció mindössze 5 napig tart – regisztrálj a weboldalon vagy az alkalmazásban, és szerezd meg a kártyát, amellyel 12 hónapig ingyen utazhatsz” – idézi a Telex cikke azt a Budapest Pass nevű Facebook-oldalt, ami az átverést terjeszti.

A cikk kitér rá, hogy az átverés már egy kis tényellenőrzéssel is lebuktatható: kezdve például azzal, hogy a Budapesti Közlekedési Központ, vagyis a hivatkozott BKK messze nincs 30 éves. 2011-ben alapították, szóval még a 20-tól is messze van.

Ezen túlmenően a Telex megkeresésére maga a BKK is leszögezte: „Átverésről van szó, az oldal nem köthető a BKK-hoz. Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett társaságunkhoz, hogy adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a BKK nevében. A BKK oldalára megtévesztően hasonlító, annak arculati elemeit és fényképeit felhasználó Facebook-oldalak ingyenes vagy kedvezményes árú jegyeket, illetve bérleteket népszerűsítenek” – írták.

A lap emlékeztet, hogy legutóbb augusztus közepén írtak olyan Facebook-oldalról, ami olyan féléves bérletet kínált, amivel 950,5 forintra jött ki egy havibérlet ára. Ezt az oldalt azóta egyébként törölték és a BKK is jelezte, hogy adathalász csalók állhattak mögötte.

Exit mobile version