Eper minden mennyiségben!

NÉBIH | 2013. Június 11.
Egy könnyen elkészíthető nyári finomságot ajánlunk neked: az eper-krémlevest.

Hozzávalók:

50 dkg eper, 2 dl habtejszín, 2,5 dl natúr joghurt, 10 dkg barna cukor, 1 vaníliarúd, a díszítéshez eper, citromfű-levél és mandula

Elkészítés:

Az epret tisztítsd meg, alaposan mosd le, és fel is darabolhatod, hogy könnyebb legyen összeturmixolni. A vaníliarúd belsejét kapard ki. Ezek után egy edényben botmixerrel turmixolj össze minden összetevőt! Hűtve tálald, a tetejét eperszemekkel, citromfű-levéllel díszítheted, pirított mandulával megszórhatod.

Élelmiszer-biztonsági tanácsok:

Ezt a levest főzés (hőkezelés) nélkül készíted, ezért az alapanyagokon esetleg megmaradt mikroorganizmusok a késztermékben hűtés nélkül rendkívül gyorsan elszaporodhatnak.

Tartsd be tehát az alábbi néhány szabályt:

Ételt csak okosan!

 

Exit mobile version