Nem látta a ködtől a kapus, hogy már rég vége a meccsnek

CS.Á. | 2024. Július 10.
Annyira lelkiismeretesen védte a kaput, hogy egész egyszerűen nem vette észre: már rég lefújta a játékvezető a mérkőzést.

Minden idők egyik legfurcsább jelenete zajlott 1937 telén Nagy Britanniában. A Chelsea vendége a Charlton Athletic volt, ám nehezítette a helyzetet, hogy már a meccs előtt is ködös volt az idő, ami a játék ideje alatt csak tovább fokozódott. Olyannyira, hogy a 61. percben már semmit nem lehetett látni, így a játékvezető félbe is szakította a meccset.

Egyetlen ember maradt csupán a pályán, Sam Bartran, aki a kapuban állva próbálta hárítani a Chelsea lövéseit. Készenlétben várakozott, de aztán azon kapta magát, hogy egy ideje már nem történik semmi. „A Chelsea-t folyamatosan a kapuja elé szegeztük, így az sem zavart, hogy egyre kevesebb és kevesebb játékost láttam magam előtt, még a saját védőimet sem, így semmitől és senkitől sem zavartatva kocogtam fel-alá a gólvonalamon, mert nagyon hideg volt. Hosszú percekig semmi sem történt, aztán a sűrű ködből kilépve feltűnt egy alak. De nem játékos, hanem egy rendőr volt. ‘Maga mi a bánatot csinál itt? A játékvezető már negyed órája félbeszakította a meccset, a pálya teljesen üres’ – lepődött meg a rendőr. Az öltözőbe siettem, ahol a csapattársaim már lezuhanyoztak és átöltöztek. Mikor megláttak, hatalmas nevetésben törtünk ki” – idézte fel az emlékezetes meccset önéletrajzában a kapus.

Exit mobile version