A Nyilas és Bak aszcendens

nlc | 2003. November 17.
A Nyilas jelképe a ló. Labilis természet, négy lábbal a földön áll, mégis megbotlik. Fontosak neki a szellemi értékek. A Bak jó gazdasági szakember, uralkodó bolygója a Szaturnusz: felelõsségteljesen, lassan és kissé konokul halad a célja felé.

Ha nem tudod az aszcendensedet, klikkelj ide >>










Nyilas

Megjelenés:
A Nyilas közepes vagy magas, nyúlánk testalkatú, izmos ám hízásra hajlamos. Arca ovális, homloka magas. Tekintete nyílt, barátságos. Arca derűs. A férfiak szívesen viselnek bajuszt vagy szakállt. Hajlamos a tokásodásra. Ruganyos, lendületes járású.Érzékeny testrészei a felkar a comb és a máj.

Viselkedése, érzékeny pontjai:
A Nyilas aszcendensű ember művelt, széles látókörű. Képes átlátni a dolgok közti összefüggéseket, a részletekkel azonban nem piszmog. Minden egyszerre érdekli, kíváncsi, szívesen tanul. Tüzes jegy, hamar lelkesedik az új dolgokért, ám lelkesedése hamar lelohad, nem fejezi be, amit elkezdett, “szalmaláng”. Természete alapvetően ambivalens. Bármilyen újdonság lázba hozza, de jó tudni, hogy lelke mélyén konzervatív. Fejlett az igazság- és jogérzéke, meggyőzően érvel, ez alkalmassá teszi a jogi pályára. A munkahelyén vezető beosztásra törekszik, ha ezt eléri jó vezetőnek bizonyul. Alapvetően optimista alkat. A Nyilas jóindulatú, derűs, ő a társaság lelke, szellemes társalgó. Szeret jó társaságban forogni. Kedveli a jólétet, de nem tud takarékoskodni. A munkában és a magánéletben egyaránt fontos számára a szabadság. Ha ezt nem kapja meg, odébbáll.










Bak


Megjelenés:
A Bak aszcendensű ember magas, csontos, szikár testalkatú, hízásra nem hajlamos. Homloka széles, orra hegyes, néha kissé hajlott. Ajka vékony. Bőre száraz. Arcán korán megjelennek a ráncok, főleg a száj körül a függőleges, ún.: “szaturnuszi ráncok”. Ezek koránál idősebbnek mutathatják. Haja erős szálú, sötét színű. Szeme színe is sötét, tekintetét gyakran a földre szegezi. Mozgása lassú és megfontolt. Erős, szívós alkat, gyakran magas kort él meg. Érzékeny testrészei a csontrendszer, bőr, az ízületek, főleg a térd. Idősebb korban meszesedésre hajlamos.

Viselkedése, érzékeny pontjai:
A Bak aszcendensű személy zárkózott, gyakran gátlásos és szégyenlős. Gyermekkorában az idősebbek társaságát kedveli, társainál érettebb. Nehezen köt barátságot és párkapcsolatot is lassan alakít ki. Nem kezdeményez, inkább kivárja amíg a másik megteszi a kezdő lépést. Társaságban nehezen oldódik fel, gyakran “merev”. Barátai azonban – akik nincsenek túl sokan – tudják, hogy megbízható és hűséges, bár érzelmeit nehezen és ritkán mutatja ki. Hajlamos sötétebbnek látni a jövőt, mint amilyen; alapvetően pesszimista. A Bak gyakorlatias és kötelességtudó. Amit elvállal, azt bármilyen körülmények között határidőre elkészíti. Nagyon fontos számára a hivatás és a hivatás terén elérhető siker. Vezetésre alkalmas, azonban alkatához jobban illik, ha a háttérből irányíthatja az eseményeket. Gyakran igényli az egyedüllétet – a munkahelyén és a magánéletben egyaránt. A Szaturnusz céltudatossá, kitartóvá, állhatatossá teszi, a rugalmasság azonban nem jellemző rá. Sosem követi a legújabb divatot – az előzőt sem -: konzervatív. Szereti a jó minőségű, tartós, kipróbált dolgokat. Öltözködésén, lakásának berendezésén, életmódján nagyon nehezen változtat. Gyakran egy lakásban éli le életét.

Exit mobile version