Nyolcas archetípus

nlc | 2006. December 01.
A tizenkét arkangyali rendbõl te a nyolcas rendbe tartozol Daskalos tanítása szerint. Megismerheted a rendedhez tartozó szám archetipikus minõségeit, és áttekintést adunk a számarchetípushoz társított erényekrõl és negatív egoreakciókról is.





• Arkangyali rend: Hatalmasságok

• Jelkép: nyolcágú csillag (oktogram)

• Szín: aranyosnarancs

• Erények: isteni hatalom, megadás az isteni akaratnak, kitartás, jóindulatú irányítás, versenyképesség, szorgalom, rendezettség, odaadás, hatékonyság


• Egoreakciók: vágy, kötekedés, hatalommal való visszaélés, harciasság, anyagközpontúság, tapintatlanság, uralomvágy, követelőzés, gyengeség, tehetetlenség, pongyolaság, hanyagság, sérülékenység

A Hatalmasságok az az arkangyali rend, amelynek segítségével közelebb kerülhetünk az isteni hatalomhoz. Azzal segítenek bennünket, hogy arra ösztönöznek, akaratunkat az isteni akarathoz igazítsuk. A Hatalmasságok vezérlik az önzetlen szolgálatra vállalkozó egyéneket és intézményeket, hogy azok a világnak tett szolgálat magasabb szintjét érhessék el. A Hatalmasságok a Szentlélek szolgálatában állnak, amikor az Isteni Terv megvalósulását segítik elő a világban, és ebben nagy örömüket lelik.

A Hatalmasságok a nyolcas számarchetípust elevenítik meg, amelyet a nyolcágú csillag szimbolizál. A nyolcas, második négyesként, a szilárd teljesítmények másik szintjét hozza világunkba, amelyet a cél szentesít.
A legjobb példát a Hatalmasságok tevékenységére talán a militarizmus átalakítására tett törekvésekben találhatjuk: a békefenntartás, a jó szándék, a humanitárius segítő szándék erőteljes és hathatós intézményeinek megteremtésében. Ugyanígy a nyolcas energiája található minden olyan szándékban, amely az emberi erőstruktúra olyan átalakítására törekszik, hogy azok szellemi értékeket tükrözzenek. Az emberi jogok, nemzetközi segélyek, a környezetvédelem szervezetei mind olyan intézmények, amelyek a nyolcas számarchetípus energiáját tükrözik.

A nyolcashoz társított fő erény az isteni akaratnak való megadás, amely által az igazi erő birtokába jutunk. A jóindulatú irányítás, a versenyképesség, a megbocsátás, a kitartás és a rendezettség olyan erények, amelyek a nyolcas spirituális ideáljával összhangban rezegnek. Olyan tudatosságot jelent, amely elősegíti a spirituális értékek erőteljes, gyakorlati megvalósulását. A pöffeszkedő ego lázasan sóvárog a nyolcas szent energiája után, mivel fontosságra, luxusra, státuszra és uralomra vágyik. Környezetén úgy uralkodik, hogy megpróbálja teljesen kiszipolyozni azt. Harcol és fenyeget, másokra való tekintet nélkül követel, hogy hatalmát biztosítsa. A sápadt ego viszont úgy reagál a nyolcasra, hogy teljesen megtagadja saját erejét. Gyengévé, tehetetlenné, közönyössé és sebezhetővé válik, csak hogy elkerülje a veszélyt, amelyet az igazi erő jelentene számára. A Hatalmasságok rezgésére való ráhangolódás igazi ellenszere a sóvárgásnak, véget vet a fontosság egoista illúziójának és az egyéb gyengeségeknek.

A Hatalmasságokra való ráhangolódáshoz az aranyosnarancs fény vizualizálását ajánljuk a meditációkban.

Vissza a cikk elejére »

Exit mobile version