Tizenkettes archetípus

nlc | 2007. Január 01.
A tizenkét arkangyali rendbõl te a tizenkettes rendbe tartozol Daskalos tanítása szerint. Megismerheted a rendedhez tartozó szám archetipikus minõségeit, és áttekintést adunk a számarchetípushoz társított erényekrõl és negatív egoreakciókról is.





• Arkangyali rend: a névtelen rend, Shamaellel

• Szín: indigó

• Szellemi ideálok: részvétel a teremtésben



Daskalos szerint a Shamael arkangyali rend a föld elem ura: Sham fényt, az „a” feminitást vagy anyagot, az „e” Istent jelent. Az életjelenség létrehozása és fenntartása az anyagi síkon, beleértve fizikai testünket is, főként Shamael munkája.

Shamael kizárólag az Isteni Feminin tartományában munkálkodik, kapcsot jelent az arkangyalok összessége és a sűrű anyag világa között. Feminin természeténél fogva ezért Shamael szolgáltatja a tettek és lehetőségek területét, amelyen keresztül a többi arkangyali rend megvalósíthatja teremtő szándékát fizikai vagy biológiai megnyilvánulás formájában. Az utolsó, a Névtelen Rend oly tökéletes összhangban egyesül Shamaellel, hogy képes az Isteni Feminin teljes arkangyali potenciálját kibontakoztatni. Amint egy mester egyre növekvő világossággal és pontossággal hangolódik rá az arkangyali rendekre, megvan a lehetősége, hogy végül közvetlenül együttműködjön a Névtelen Renddel és Shamaellel, és a természeti törvények magas szintű alkalmazásával új anyagi dolgokat hozzon létre. Ilyenekről számolnak be a távol-keleti mesterekről szóló és a bibliai történetek is, amikor például Jézus kenyeret és halat szaporított ötezer ember számára.

A Névtelen Rend a tizenkettes archetipikus ideáljának frekvenciáján rezeg, amely a legmagasabb spirituális szintet reprezentálja, amit fizikai alakjában az ember elérhet. Aki esetleg ezt a szintet meghaladja, úgy emelkedhet a mennybe, mint Éliás próféta: „tűzszekéren”. A tizenkettes a kozmikus rend és az üdvözülés szimbóluma. Míg a szakrális hét a három és a négy összege, a tizenkettő ugyanezen számok szorzata. Mint a harmadik és utolsó négyesség, a tizenkettes teljessé teszi az isteni rend megnyilvánulási lehetőségeit a Földön az Istennel való együtt-teremtés által. Egyelőre lehetetlen próbálkozás volna részletesen leírni ezt a távoli emberi lehetőséget és messze ható következményeit. Ám a kép nagyon is valós.

Meditációban tudatunkkal hangolódjunk rá Shamaelre és a Névtelen Rendre – amelyet néha az Indigó Sugár arkangyali rendjének is hívnak –, közben őrizzük magunkban a jövőbeli együtt-teremtés reményteli képét.

Exit mobile version