Válassz álmot magadnak!

czv | 2012. Április 11.
Hihetetlen, de ma már külön telefonos applikáció segít abban is, hogy jó legyen az álmod. Őrület.
Válassz álmot magadnak!

Fogyókúra, ovuláció, cigielvonó vagy éppen szexpartnerkeresés – ma már nem létezik olyan életterület, amire ne fejlesztettek volna ki egy okostelefon-applikációt. Olyannyira így van ez, hogy az álmainkat is appok irányítják.

A Yuza fejlesztőcég szakértői nagyjából egy évvel ezelőtt ültek össze, hogy kifejlesszenek egy olyan telefonos alkalmazást, ami befolyásolja az ember gondolatait és képvilágát álmodás közben. Ez lett az úgynevezett Dream: ON app. Alvás előtt csak be kell táplálni az iPhone-ba az ébredés idejét, majd ki kell választani egy kellemes álmot (pl. séta az erdőben, repülés, tengerpartmotívum és így tovább). A készüléket eztán csak a fej mellé kell helyezni, és álomba merülni.

A készülék alvás közben elkezdi monitorozni az alvásmintázatot, s amikor úgy érzékeli, hogy beindult az álmodás, elkezdi lejátszani a kiválasztott hangeffektet – például az erdei madárcsicsergést. A szakértők úgy feltételezik, hogy REM-fázisban (vagyis az álmodás fázisában) az agyi tevékenység befolyásolható. 

Vajon erotikus álmot is tud az app?
Exit mobile version