A féltékenység gyógyításának hete

RKB | 2014. Május 27.
A következő napokban lehetőséget kapsz arra, hogy az önbizalmadat és az önszeretetedet erősítsd magadban. Ez azért szükséges, mert ha magadat szereted, akkor másokat is tudsz szeretni, és akkor nyitott leszel a szerelemre is. Amíg magaddal bajod van, addig csak feltételeket szabsz és féltékenykedsz a kapcsolataidban. Ebből pedig elég – a csillagok szerint. Asztrológusunk, R. Kövér Balázs heti elemzése.

A Vénusz a szeretet és a szerelem bolygója, és az ókori művészek és a középkori asztrológiai kódexek gyakran ábrázolták megszemélyesítve, amint egy fiatalasszony tükörben nézegeti önmagát. Ebből az ábrázolásból ered a bolygó jele is, ami a biológiaórákról mindannyiunknak ismerős lehet: ez a Vénusz-tükör, a nőnem jele. Talán szívesen megragadnánk e kép primer értelmezésénél, ami rögtön adja magát: a női nem hiúsága és a Vénusz szépséggel való összefüggése. Pedig ez a kép (és a Vénusz-tükör mint szimbólum) sokkal mélyebb és sokkal spirituálisabb értelmezést tesz lehetővé. Lássuk milyen ez, és hogyan segít nekünk ezen a héten a saját javunkra fordítani a csillagok által mutatott hatásokat!

 

Tükör és szerelem

Oktondiság lenne azt képzelnünk, hogy a szerelem istennője (és asztrológiai archetípusa) pusztán hiúságból nézegeti magát a tükrében. Ez a hollywoodi filmek Vénusz–Aphrodité-értelmezése elég messze áll ezen ábrázolás bölcsességétől. A filozófusok és ókori bölcsek pontosan tudták azt, amire már a modern pszichológia is rájött: önmagadat látod a szerelmedben. Tehát amikor Vénusz fürkészően a tükrébe néz, nem azt kutatja, hogy milyen újabb plasztikai beavatkozásra kellene bejelentkeznie, hanem a szerelmére néz. Pontosabban saját lényének arra a darabjára, amit a szerelme tükröz vissza számára. Ilyen módon a szerelmet valójában a tükör jelképezi, és a benne látott kép a saját belső lényünk egy darabkája. Egy olyan eldugott (gyakran elfeledett) darabkája, amit a párunk (mint tükör) megmutat nekünk.

Féltékenység és csúfság kéz a kézben járnak

Van még egy bölcsessége ennek a tükörbe nézős ősi Vénusz-ábrázolás-módnak. Méghozzá az, hogy csak akkor lehetek igazán szerelmes, csak akkor tudok igazán feloldódni a szeretetalapú kapcsolódásban, ha jóban vagyok önmagammal, ha szépnek látom azt a részemet is, amit a szerelem tükröz. Ha ezt nem látom szépnek, akkor esélytelenek vagyunk. Akkor bizony féltékeny leszek, hiszen hogy lehetne szeretni azt a csúfságot, akit a párkapcsolatom tükrében, valójában pedig önmagamban látok. Ha ilyen csúf (kicsi, kövér, buta, béna, szegény, szerencsétlen stb. – kinek-kinek saját tükre szerint) vagyok, nincs is oka a páromnak, hogy velem maradjon – azaz biztosan meg fog csalni, sőt talán már meg is csal. – Mindez a féltékenység mechanizmusa, azon a módon ahogy már a régi görögök is ismerték. Hiába röppent el pár ezer év, hiába lett elektromosság, tévé, internet és okostelefon, az emberi érzelmek működése még a közösségi média korában is ugyanaz maradt. Legfeljebb most nem a lantmuzsikás lakomákon nézzük féltékenyen a szemek villanását, hanem a Facebookon figyeljük a lájkokat. A tartalom nem változott, csak a forma.

Szerelemgyógyító Vénusz-fényszögek

Természetesen létezik megoldás: a féltékenység és az önbizalomhiány ellenszere természetesen az önszeretet és az önbizalom. Szerencsére a csillagok segítenek meggyógyítani magunkban a féltékenységet, és segítenek abban, hogy meglássuk tükrünkben a valódi szépségünket. Ez az önismereti gyógyítás azoknak is jól jön, akik nem éppen féltékeny típusként ismerik magukat. Az önszeretetük és az önbizalmuk nekik is gyógyulhat, ezáltal pedig megérkezhetnek a boldog szerelem állapotába.

Ezen a héten több Vénusz-fényszög is segíti a szerelmünk és az önértékelésünk gyógyulását.
Kedden a Vénusz szemben áll a felszálló holdcsomóponttal (és együtt áll a leszálló holdcsomóponttal). Ez a bolygóállás segít abban, hogy meggyógyuljon bennünk mindaz a szeretethiány, amelyet az előző életeinkből hoztunk. Amikor a Vénusz ilyen erős fényszöggel kapcsolódik a holdcsomópontokból, mindig nagy gyógyulások történhetnek a szerelmi és szeretetkarmánkban. Ne felejtsük el: a karmánk akkor oldódik, akkor gyógyul, amikor megbocsátással váltjuk fel a sérelmeket, és szeretetre cseréljük a haragot.

Szerdán a Merkúr és a Vénusz között születik egy szextil fényszög. Ez segít bennünket abban, hogy javíthassuk a kommunikációt a párunkkal. A szextilek által jelzett segítségért és gyógyulásért tudatosan tennünk kell, tehát nem árt ezen a héten felülvizsgálni magunkban a kommunikációs stratégiáinkat és azt, hogy milyen szavakkal és mit kommunikálunk a szerelmünk felé. Szinglik esetében ugyanez a potenciális szerelmek felé folytatott kommunikációra vonatkozik természetesen.

Csütörtökön a Vénusz megérkezik saját jegyébe, a Bikába, ez a helyzet pedig segít nekünk az önelfogadásban, a testünkről alkotott nézeteink gyógyításában, és természetesen a féltékenység elengedésében.

Heti teendőnk: az önszeretet

Ezen a héten tehát a legfőbb feladatunk, hogy jobban szeressük magunkat, és hogy tegyünk is azért, hogy szerethessük önmagunkat. Biztos vannak dolgok, amelyek miatt ócsárolod magadat, vagy legalábbis amiket nem szeretsz magadban. Itt az ideje annak, hogy elkezdd megváltoztatni ezeket. Nem kell azonnal száznyolcvan fokos fordulatot venned, de az fontos, hogy megtedd az első lépést a héten!

A hét gondolata: “Sokan úgy vélik, kizárólag a kellemes kapcsolatok értékesek, ám ez nem igaz. Amikor tudatosul benned, hogy egy helyzetben rosszul érzed magad, megfogalmazol egy szándékot – és ennek a rezgését azonnal el is kezded kiküldeni – arról, hogy mi az, amit e helyett szeretnél. Így még a másokkal való kellemetlen találkozások is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre tisztábban lásd, mire vágysz valójában.” – Esther és Jerry Hicks

 

Megnyugodnak a Bikák, lendületben a Skorpiók – heti asztrotendenciák

A Kosok számár az egyértelmű döntések ideje lesz a hét. Nekik nem szabad ingadozniuk, és bizonytalankodniuk. Minél egyértelműbben döntenek, annál könnyebb a dolguk. A Bikákat éteri nyugalom szállja meg, ezzel pedig eléggé felzaklatják a környezetüket. Nem csoda, hiszen ők nem értik, mi történt. Az Ikrek mindenre találnak magyarázatot, méghozzá jó magyarázatot a héten. Nem kell aggódniuk akkor sem, hogyha most vizsgáznak, vagy más módon kell bizonyítaniuk a rátermettségüket. A Rákokról valakik elfeledkezhetnek, ez pedig eleinte bosszantóan hat rájuk, de hamarosan rájönnek, hogy ez a helyzet hordoz előnyöketi is. Fontos, hogy ne keltsenek bűntudatot másokban! Az Oroszlánok a megbocsátást gyakorolják. Gyakorolják, ami azt is jelentheti, hogy nincs hozzá kedvük, vagy hogy elrontják. Fontos, hogy ne csüggedjenek, és próbálkozzanak újra! A Szüzeknek elegük van a túl nagy feladatokból, ők a hétköznapok apró részletei között érzik jól magukat. Nekik fontos lesz, hogy a héten legyen idejük eleget szöszögni az aprólékos  dolgokkal.

A Mérlegeknek olyasmiket kell kimondaniuk, amit mindenki tud, de valamiért senki sem vállal fel. Lehet, hogy ez nem a leghálásabb szerep, de az biztos, hogy ha túl lesznek rajta, az nagy megkönnyebbüléssel jár majd. A Skorpiók lendülete megállíthatatlannak tűnik, még akkor is, ha valaki mindent elkövet azért, hogy ne száguldozzanak olyan gyorsan. Lehet, hogy csak jót akar! A Nyilasok olyan ügyeket lesznek kénytelenek megoldani, amelyekben finoman szólva sem érzik magukat kompetensnek. Lehet, hogy most az lenne a legjobb, ha hagynák, hogy az események sodorják őket, és nyugodtan mindenbe beleártanák magukat. A Bakok úgy érezhetik, hogy valaki szereptévesztésbe esett a közelükben. Ez a szereptévesztés azonban semmiféle hátránnyal sem jár a Bakokra nézvést, ezért nem is kellene nekik belefolyniuk ebbe az ügybe. A Vízöntők külföldre vágynak, és talán most kezdik el megszervezni a nyaralásukat is. Fontos, hogy észben tartsák: a jó nyaralás és a jó utazás egyáltalán nem pénz kérdése. A Halak merész lépésre szánják el magukat. Talán a környezetüknek sem merik elmondani, hogy mi ez. Fontos megjegyezniük: a nagy tervekről csak azokkal szabad beszélni, akik támogató szeretettel reagálnak a tervekre.

A hét könyve

Neale Donald Walsch: Az üzenet

“Egész végig félreértettetek!” – Ilyen egyszerű lenne? Vajon tényleg ez Isten legfontosabb üzenete a modern kori spirituális ember számára?

A Beszélgetések Istennel-sorozat után sok ember kérte Neale Donald Walschot, hogy foglalja össze tömören Isten általa megkapott üzeneteinek lényegét. Így született meg az a szöveg, amely részletesen kifejti, mit kell tudni az életről. Walsch új könyve arra bátorítja olvasóit, hogy szabaduljanak ki a vallások és a kultúrák megszokásaiból, tekintsenek az életre esendő emberi lényekként nyitott gondolkodással, nyílt szívvel, mindent befogadó módon, és építsék tovább, egészítsék ki és gazdagítsák a Régi Történetet.

Amikor ezen az egyre bővülő, egyre szélesedő spirituális úton haladunk, nemcsak azt értjük meg, amit Walsch a Beszélgetések Istennel legfontosabb üzeneteinek tart, hanem azt is, hogy ezek az ismeretek nagyon is gyakorlatias módon alkalmazhatók a huszonöt legfontosabb üzenethez készült útmutató segítségével.

Exit mobile version