Teremts pénzügyi bőséget magadnak 10+1 lépésben

cafeblog/lelekmozaikok | 2014. Június 20.
Megfigyelted már, hogy vannak olyan emberek, akiknek életébe egyszerűen áramlik a pénz, míg mások gyakran küzdenek pénzügyi gondokkal? Aki törekszik a tudatos életre, annak nélkülözhetetlen elsajátítania a tudatos teremtés alapelveit. A pénzügyi tudatosság az a terület, amivel mindenki nap mint nap szembesül, amikor kisebb vagy nagyobb sikerrel átugorja az Élet által elé gördített akadályokat. A pénzhez és a bőséghez való hozzáállást jártuk körül a héten az Andik egymás közt rovatban.

1.    lépés: Változtasd meg a pénzhez fűződő gondolkodásmódod
Andi a következőket mondta erről: “Materiális világban élünk, és fontos, hogy elhiggyük, sok pénz van a világban. Ahhoz, hogy ezt a legtöbben megtapasztalják, először a gondolkodásmódjuknak kell megváltoznia. Mint mindenben, a bőség megteremtésében is először egy vágynak kell megszületnie bennünk.”

2.    lépés: Kezdd kicsiben!
“Kezdetben csak kicsit kérjünk, ne legyenek irreális céljaink. Ha figyelünk a mindennapok apró sikereire, és gyakoroljuk a mindennapi hálát is érte, a kis dolgok után hamarosan megtalálnak minket a nagyobb ajándékok. Aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot sem érdemli meg.”

3.    lépés: Legyenek konkrét céljaid, és légy rugalmas a kivitelezésben
Sokszor arra van szükségünk, hogy pontosan megfogalmazzuk, mire, adott esetben mekkora összegre van szükségünk, de olykor az is megeshet, hogy ha túl konkrét a vágyunk, azzal csak korlátozzuk saját lehetőségeinket.

Lehet, hogy egy bizonyos fajta pénzszerzési módhoz ragaszkodunk, de fontos, hogy lássuk, mi nem tudhatjuk, hogy adott helyzetben mi a legjobb számunkra. Amíg kitartóan ragaszkodunk egy módhoz, addig könnyen elmehetünk más, hosszú távon jobb lehetőség mellett. Tudjuk azt, hogy mit akarunk, de a hogyanban hagyjunk szabadságot az Égieknek.

4.    lépés: Kérj lehetőségeket
Andi a fentieket kiegészíti azzal, hogy: “Olykor kérésünket úgy érdemes megfogalmazni, hogy konkrét pénz helyett lehetőséget kérünk. Ne féljünk az elutasítástól, mert lehet, hogy elsőre még elküldenek minket, de néhány hét, hónap vagy év múlva már minket fognak felkeresni.”

5.    lépés: Érezd önmagadban a bőséget
Fogd fel úgy, hogy az elutasítás csak azt jelenti, hogy valami sokkal jobbat tartogat számodra az élet. Ahhoz, hogy a bőség megjelenjen a fizikai világodban, előbb a belsődben kell érezned azt, hogy milyen gazdag vagy.

A gazdagság pedig nem feltétlenül jelent pénzben kifejezhető gazdagságot. Ha már van munkád, és haza tudsz menni az otthonodba, ahol a gyermekeid boldogan szaladnak eléd, gazdagabb vagy, mint sokan mások. Észreveszed mindezt? Hálás vagy érte?

A további 5 fontos lépés a Lélekmozaikok blogon!

Exit mobile version