A családi béke hete

RKB | 2014. Június 24.
Ezen a héten alkalmunk lesz arra, hogy meggyógyítsuk a családon belüli feszültségeket, és hogy támogató szeretetre cseréljük a játszmákat. A csillagok támogatása mellett ehhez némi tudatosságot is bevethetünk. Így pedig biztosak lehetünk abban, hogy a hétvégére ránk köszönt a családi béke. Asztrológusunk R. Kövér Balázs hétindító asztroelemzése következik.

Gondolkodtál már azon, miért családon belül vannak a legnagyobb örömeink és olykor a legnagyobb küzdelmeink, vagy a legnagyobb feladataink is? Hamarosan elárulom a választ, de előtte idézzünk fel egy spirituális alapvetést: mindannyian azért születtünk ide, erre a földre, hogy megtaláljuk a boldogságunkat. Ehhez a privát életcélhoz választjuk a segítőtársakat, a családunk, a szerelmeink, a tanítóink, a társaink személyében. Hogy akkor miért romlanak el néha a kapcsolataink? A válasz nagyon egyszerű: minden kapcsolat valamit tükröz belőlünk. Minden kapcsolatunk egy-egy részünket mutatja, és ezzel a részünkkel vagy békében élünk, vagy pedig harcban állunk vele. Ez utóbbi pedig gyakran nehéz kapcsolatokként realizálódik a valóságunkban.

A család célja a gyógyítás

Minden emberi kapcsolatunk gyógyító kapcsolat, és mindnek az lenne a célja, hogy a szeretetet, méghozzá a feltétel nélküli szeretetet kommunikáljuk benne. Különösen igaz ez a családunkra. Gondolj bele: kamaszkorodban mennyi mindent megtettél annak érdekében, hogy a szüleid gyakorolhassák a feltétel nélküli szeretetüket. Vagy lehet, hogy most is ezen dolgozol. De persze az is elképzelhető, hogy ők teszik próbára a te tűrőképességedet. Ki tudja, éppen kinél van nálatok az “elfogadáslabda”, és ki az, aki – látszólag – éppen a másik idegeivel játszik. Lehet, hogy úgy érzed, a családod nem szeret téged. Vagy talán te véled úgy, hogy képtelen vagy elfogadni és szeretni a családodat. És persze a legvalószínűbb az, hogy a helyzet nem fekete és fehér. Némely családtagokat könnyű szeretned, másokat nem. Némelyeknek van veled konfliktusuk, másoknak nincs. És persze vannak azok, akik egy személyben hozzák ezt a kétféle energiát: egyszerre szereted és gyűlölöd őket. Igen, ez mind-mind természetes dolog. Sőt! Ha ennél cifrább családi érzelmeket találsz, az is rendben van.

Spirituális játszóterünk a család

Tudnod kell, hogy a családi kapcsolatok nem véletlenszerűen alakulnak ki, és nem a szerencsén vagy a szerencsétlenségen múlik, hogy milyen családba születsz. Spirituális szempontból minden családi viszonyunk választott viszony, és valamit meg akarunk tapasztalni, meg akarunk ismerni, vagy ha úgy tetszik, meg akarunk tanulni általa. A tanulnivalók száma és formája végtelen, csak egyvalami biztos: amint megtanultál valamit egy kapcsolatodból, új kör indul, és újabb megtapasztalnivalókat mutattok meg egymásnak ezzel a családtagoddal. Ez egy végtelen játék egymás között. Hol ezt tanítjuk, hol azt tanítjuk. Ha pedig úgy érzed, hogy túl sok a feladat, és elképzelhetetlen, hogy ezt te vállaltad volna, jusson eszedbe: a lélek csak olyasmit vállal, amit meg is tud oldani. Lehet, hogy földi szemmel nézve annyi fájdalom van a családi viszonyaidban, amennyi már elviselhetetlen, mégis valamilyen módon ezeket meg lehet gyógyítani.


Az igazi gyógyszer…

…a megbocsátás. Igen, tudom, néha azt várod, hogy majd valami teljesen más spirituális recepttel állok elő, de a helyzet az, hogy még mindig ez az egyetlen igazi megoldás. De azért csak van egy kis segítség. Az, ha felidézed a megbocsátás spirituális szabályát. A megbocsátás nem jóváhagyás. Nem hozzájárulás ahhoz, ami történt, hanem a fájdalom elengedése, amit kaptunk. Annak a felismerése, hogy a fájdalom tartogatása bennünket mérgez meg. Ha úgy tetszik, a megbocsátás után meghúzhatom a határaimat, és dönthetek úgy, hogy megszakítok egy fájdalmas (családi) kapcsolatot. És persze az is lehet, hogy nincs szükség ilyen drasztikus módszerekre. A megbocsátás, ha feltétel nélküli, akkor új helyzetet teremt, és ebben az új helyzetben könnyen megváltozhatunk mindannyian.

Heti útmutató: Mit tegyél a családi viszonyaidért?

A pénteki Rák újhold segít abban, hogy újragondolhassuk a családi kapcsolatainkat, és meggyógyíthassuk ezeket. Íme néhány inspiráció ehhez a gyógyító folyamathoz.

– Beszélgess! Ha valakivel konfliktusod van és arra vársz, hogy ő kezdeményezze a békülést, hívd fel, ülj le vele beszélgetni!


– Engedd el az elvárásaidat! Nem kell azt gondolnod, hogy tudod, mit kellene tennie a szüleidnek, a gyerekeidnek, a szerelmednek vagy másoknak. Elég, ha a magad cselekedeteivel foglalkozol, és elfogadod, hogy a családtagjaid önálló személyek, önálló gondolatokkal, vágyakkal.


– Tekints magadra segítőként: lásd úgy a feladatodat a családban, mintha te lennél a család angyala, aki ítélkezés nélkül segít, támogat, szeret. Vigyázat, ezt ne keverd össze a mártírszereppel: nem kell magad elé helyezned mások megsegítését, és nem is szabad elvárnod semmit az önzetlen szeretetedért (mert az már nem lenne önzetlen).

– Boríts fátylat a múltra! Talán bántottátok egymást valakivel, és itt lenne az ideje, hogy elengedjétek ezeket a sérelmeket. Először csak magadban gondold át, hogy mi a helyzet most, majd, ha felkészültél rá, akkor akár fel is hívhatod őt.

– Kérd az angyalok segítségét! Add át a családi fájdalmakat az angyaloknak, és kérd meg őket, hogy vegyék körül gyógyító szeretettel a családodat és a családtagjaidat!


Egyszerűsítenek a Bikák, eredményesek a Halak – heti asztrotendenciák

Nem találják a helyüket a Kosok a héten. Ők azzal szembesülhetnek, hogy most végre valóra kell váltaniuk egy ígéretüket, még akkor is, ha meggondolatlanul ígértek valamit. A Bikák szeretnének mindent leegyszerűsíteni, és szeretnék, ha semmilyen bonyodalom nem lenne az életükben. Lehet, hogy ez most nem jön össze a számukra. Az Ikreket senki és semmi nem képes megrettenteni. Teljesen mindegy, hogy ki mivel próbálkozik, az Ikrek bátran mennek előre. A Rákoknak viszont nagy szükségük van a környezetük szeretetére. Ők könnyen válhatnak társfüggővé, és visszajelzés-függővé a héten. Teljesen új és kreatív tevékenységeket találnak maguknak az Oroszlánok. Könnyen lehet, hogy ők most nagy meglepetéseket okoznak a környezetüknek. A Szüzek a természetben tudnak feloldódni a leginkább ezen a héten. Nekik minden nap érdemes növények között lenniük, és ott levezetniük a feszültségüket.

A Mérlegek nem tudják eldönteni, hogy csalódtak-e valakiben, vagy egyszerűen csak rosszul mérték fel az illetőt. Nekik is a megbocsátás lesz a legjobb gyógyszer: a megbocsátás után már mindegy, ki csalódott kiben. A Skorpiók egy kissé zárkózottabbak a szokásosnál. Nekik most rengeteg egyedüllétre és befelé figyelésre van szükségük. A Nyilasok hajlamosak a látszat alapján megítélni egy helyzetet. Pedig sokkal jobb lenne, ha most a dolgok mélyére ásnának, és nem hinnének a felszínes információknak. A Bakok úgy érezhetik, hogy túlvállalták magukat. Nekik jót tenne egy kis lazítás és annak a tudatosítása, hogy nem maradnak mindig így a dolgok, ez csak átmeneti állapot. A Vízöntők bonyolult érzelmeket és bonyolult eseményeket élnek meg. Talán a lelkük mélyén élvezik is ezt a változatosságot, de azért érdemes hosszú távon a nyugalomra hangolódniuk. A Halak meglepő eredményeket érhetnek el a héten. De az fontos, hogy ne ragaszkodjanak az eredeti elképzeléseikhez, mert sok változtatásra lesz szükségük.

A hét könyve

Don Miguel Ruiz: A négy egyezség

A négy egyezség négy egyszerű és hatásos alapelv, amelyek betartásával megváltoztathatod beidegződéseidet, s az életed megtelik feltétel nélküli szeretettel.
Szólj tökéletesen! Azt mondd, amit gondolsz. Kerüld az önostorozó kifejezéseket, és másokról se pletykálkodj. Szavaid erejét az igazság és a szeretet kifejezésére használd.
Semmit ne végy személyeskedésnek! Amit mások mondanak és tesznek, az saját benső valóságuk kivetítése, a saját álmuk. Ha nem veszed magadra szavaikat és cselekedeteiket, nem leszel áldozat, és nem szenvedsz feleslegesen.
Ne feltételezz semmit! Vedd magadnak a bátorságot: tegyél fel kérdéseket, és mondd el, mit szeretnél valójában.
Mindig tedd meg, ami tőled telik! Minden körülmények között hozd a legjobb formád. Ekkor nem von felelősségre a lelkiismereted, s elkerülheted az önvádat és a megbánást.

Exit mobile version