15 szépség-tipp

Nők Lapja | 2002. Augusztus 07.
Augusztusban még tombol a kánikula, és az ember közel jár a hõgutához. Ám az üdeség, a frissesség nem álom annak, aki megfogadja jól bevált tanácsainkat.





1. Sima ügy


Az izzadást fokozza a hónaljszőrzet, ezért a legjobb, ha a reggeli vagy esti zuhanyozás közben nedves borotvával vagy más szőrtelenítővel eltávolítjuk. Használjunk izzadásgátló dezodort, az erőteljesebben verejtékezőknek találták ki az antiperspirant dezodorokat, melyek alumíniumsót tartalmaznak. Ezek az izzadságmirigyek kijáratait összehúzzák, így hatvan százalékkal csökkenthetik az izzadást.


2. Pulzushűtő


Napközben az irodában könnyen felfrissülhetünk, ha teleengedjük hideg vízzel a mosdókagylót, és egy percre megmártjuk benne a csuklónkat. Az is jó megoldás, ha hideg folyó víz alá tartjuk kacsóinkat, ez ugyanis nyomban hűti testünket, és kitisztítja gondolatainkat.






3. Permetezzünk!


Az arcunk a meleg levegő, a napfény és a légkondicionáló miatt gyorsabban kiszárad, és hamarabb jelenhetnek meg rajta a ráncok. Ezért legyen a táskánkban ásványvízpermet, amelynek finom vízcseppjei olyanok, mint a sivatagban a zápor – bőrünk nyomban magába szippantja a nedvességet. Az ásványvízpermetet a sminkelt arcra is ráfújhatjuk.


4. Meleg tusolás


A hideg-meleg váltózuhany, vagy az egész testen hideg vízzel történő tusolás ugyan egészséges, de a forróságban még erősebb verejtékezésre ösztönöz. Ezért válasszuk a langyos vizet, és még jobb, ha mentolos tusfürdővel kombináljuk a tisztálkodást. A mentol aromái élénkítik a lelket, hűtik, és órákon keresztül frissen tartják a testet.


5. Kézfrissítő


Akinek a tenyere izzad, hideg vízzel öblítse le, majd törölje szárazra, és laza arcpúdert szórjon rá, így akadályozhatja meg a kellemetlen hatású, nyirkos kézfogást. 





6. Lábfürdő


Tökéletesen felfrissít és a püffedtséget is felszámolja a jégkockás-sós-citromos lábfürdő. A bőr kiszáradása ellen alapos krémezéssel védekezhetünk, napközben pedig próbáljuk meg gyakrabban felpolcolni futóműveinket!


7. Belső “nedvesítés”


Kétmillió verejtékmirigy dolgozik azon, hogy a nagy melegben lehűtse a testet, és eközben négyliternyi nedvességet párologtat el, tehát az utántöltés elengedhetetlen. De nem mindegy, mit iszunk! A legtökéletesebb szomjoltó a szénsavmentes ásványvíz, a zöld tea és a frissen facsart gyümölcslevek. Ezek nemcsak megszüntetik a szomjúságot, hanem nyugtatóan hatnak a vérkeringésre, de csak akkor, ha nem jéghidegen kortyoljuk.






8. Illatfelhő


A nehéz, keleties, fűszeres illatok nyáron nem ajánlottak, mert fokozzák a melegérzetet, és töménységük miatt a verejtékkel keveredve még a légzést is nehézzé teszik. Fújjunk inkább magunkra könnyű, nyári illatokat, testpermeteket, vagy energizáló illatokat! Ezek az illatok, melyek leginkább egy hideg, érett, illatos, lédús gyümölcsre emlékeztetnek, harmatos érzést kölcsönöz testnek, léleknek egyaránt.


9. Smink nélkül


Ha a kozmetikai törlőkendőt a hűtőszekrényben tároljuk, akkor pillanatok alatt felfrissíthetjük arcunkat. Ehhez azonban ne sminkeljünk! Festékek helyett használjunk inkább önbarnítót, amely tartós marad, és szép, sugárzó színt kölcsönöz!

Exit mobile version