15 szépség-tipp – II. rész

Nők Lapja | 2002. Augusztus 07.

10. Szellős lábbelik


Ne nyomorgassuk lábainkat zárt, szűk cipőkben vagy papucsokban egész nap! Inkább hordjunk könnyű, szellős szandált, és ne feledkezzünk meg arról, hogy lábunk ápolt, lábkörmeink szépen lakkozottak, sarkunk pedig bőrkeményedéstől mentes legyen!


11. Hajat fel!


Akinek hosszú vagy félhosszú a haja, az tűzze fel a frizuráját, mert a nyakába lógó tincsek verejtékezésre ingerlik a testet és a fejbőrt egyaránt. Akkor vagyunk divatosak, ha nem szabályosan tűzzük fel a hajunkat, hanem néhány tincset rakoncátlanul szabadon hagyunk. Aki azt szeretné, hogy a homloka is szellőzzön, ne keletkezzenek rajta mitesszerek, az készítsen oldalválasztékot, és zselézze hátra a frufruját!


12. Csillogásmentesen


A bőrnek nyáron sokkal jobb az oxigénellátása, mint más évszakokban, viszont a faggyúmirigyeket a meleg, a pára és a napsugarak többlettermelésre késztetik. Ezért gyorsan átfényesedik az arc, és az embernek olyan érzése támad napközben, mintha a homloka, az orra és az álla zsírban fürdene. Tartsunk magunknál olajfelszívó lapocskát, amely azonnal magába szippantja az izzadsággal kevert felesleges bőrzsírt, és mattá változtatja az arcot. A lapocskák különlegessége, hogy a sminket változatlanul hagyják, nem kell utána se púderezni, sem egyéb javítást végezni.


13. Tápláló testápoló


A nagy melegben nem vágyunk testápoló tejek és krémek után, mert olyan érzésünk támad, mintha azok fokoznák az izzadást. A bőrnek azonban most is szüksége van tápanyagokra és nedvességre, különben kiszárad. Ezért válasszuk a spray formájú termékeket, amelyektől a bőr nem lesz ragadós, bársonyosságából és feszességéből viszont nem veszít!


14. Tiszta szemkörnyék


A zsírmentes zselék jól hidratálják az érzékeny szemkörnyéket, és még izzadáskor sem kerülnek a szembe. Ellentétben a szemránckrémekkel, melyek csillognak, és akár le is folyhatnak. Ha feldagad a szemünk, használjunk olyan szemkontúr-párnácskákat, amelyet tíz perc alatt eloszlatják az ödémákat.


15. Fűszerek nélkül


Ha nem akarunk feleslegesen izzadni, akkor ne együnk nehéz ételeket, amelyek megterhelők a vérkeringés számára! Ugyanígy az erős, csípős fűszerek, a kávé vagy az alkohol hatására is jobban elkezdünk verejtékezni. Ezért ezeket csak mértékletesen fogyasszuk!

Exit mobile version