Babát vár és boldog – II. rész

Fejős Éva | 2002. Október 02.

Illúzió az illuzionistával

Többet akart, mint a kifutóról “nyugdíjba menni”, amikor lejár az ideje. Megkedvelte a népszerűséget, és már húszévesen is tudatosan dolgozott azért, hogy valami maradandót hozzon létre, és ezzel kiépítsen magának egy “menekülősávot” a modellvilágból. Ezt a lehetőséget látta meg, amikor felkérték a Richie Rich – Rosszcsont beforr című film aerobiktrénerének szerepére. Nem állították a kritikusok, hogy felejthetetlen lett volna az alakítása, de a szereppel betört a köztudatba, még Amerikában is. Ez pedig fontos volt. Ha az Egyesült Államokban is jegyeznek egy európai modellt, akkor igazán elmondhatja magáról, hogy jó úton halad a világhír felé. Ráadásul az első filmszerepet több követte, s ma már valószínűnek tűnik, hogy a szőke lány a későbbiekben a filmezésben szeretne majd kiteljesedni (más kérdés, hogy milyen sikerrel…).

A rossznyelvek azt beszélik, hogy a nagy mágussal, David Copperfielddel való kapcsolata is azért jött létre, hogy megismertesse magát a tengerentúlon, s hogy “cserébe” az illuzionista ismertté válhasson Claudia révén Európában. A románc sokak szemében sosem volt igazán hihető: Claudia ugyan kedvesen mosolygott Copperfield oldalán, sőt, héthavi együttjárás után büszkén viselte az illuzionistától kapott, hatalmas briliánssal díszített gyűrűt, azonban nem ragyogott olyan önfeledt mosoly az arcán, mint amikor korábban például a monacói herceggel múlatta az időt. Igaz, mindketten egybehangzóan állították, hogy első látásra egymásba szerettek, sőt, Claudia – kicsit Marilyn Monroe-ra emlékeztetve – elmondta, éjszakánként semmi mást nem visel magán, csak a Davidtől kapott eljegyzési gyűrűt, ám állítólag ez a gyűrű csakis Amerikában csillogott a kezén, és ha elhagyta a kontinenst, az ékszer lekerült az ujjáról… Ha valóban reklámfogásról volt szó, akkor mindkét fél megkapta azt, amire szerződött: Schiffer filmes pályafutása akkortájt kezdett beindulni Amerikában, s hamarosan feltűnt a legmenőbb magazinok borítóján is, Copperfield neve pedig körülbelül a „viszony” kezdetétől cseng ismerősen Európában.

Amikor Claudia kiszabadult az illuzionista “fogságából” – vagy csak egyszerűen lejárt az egymással kötött szerződésük – igyekezett bepótolni azt, ami kimaradt az életéből. Ne gondoljunk hajnalig tartó, mámorba hanyatló bulizásokra, ugyanis a modell állítja: sosem iszik alkoholt, nem dohányzik, szigorú diétán él, még a szénsavas italokat is kerüli, viszont szereti jól érezni magát a barátai körében. Kerti partikon, fogadásokon, síparadicsomokban tűnt fel, és az utóbbi években akadt néhány szerencsés férfi, aki kísérletet tehetett arra, hogy magához kösse őt. Egyiküknek, a milliomos Tim Jeffriesnek ez majdnem sikerült is, ám – talán Claudia szerencséjére – gyorsan véget ért ez a kapcsolat. Claudia, aki még 1994-ben azt nyilatkozta, hogy szeretne minél több gyermeket szülni, másfél évvel ezelőtt, amikor már alig néhány hónap választotta el a harmincadik születésnapjától, állítólag szomorkásan azt mondta a barátainak: “Lehet, hogy sosem találom meg az igazit, és sosem lesz gyerekem?”

Gyerekszobák a mallorcai házban

Nem tartott sokáig a lehangoltsága, mert hamarosan randevúra hívta őt egy producer, Matthew Vaughn, Madonna férjének, Guy Richie-nek a barátja, és Claudia boldogan beszélgette át vele az éjszakát. Elege volt már a Jeffries-féle szépfiúkból, komoly társra vágyott, és egyáltalán nem zavarta, hogy Matthew jó pár centiméterrel alacsonyabb nála. Tetszett neki a fiú humora, közvetlensége, és tavaly szilveszterkor már az ismerősei előtt is kimondta azt, amit gondolt: “Nem kell tovább keresgélnem, megvan az igazi!”.

Idén májusban, elképesztő titoktartás mellett tartották az esküvőt ugyanabban a kastélyban, ahol Madonna házasodott össze Guy Richie-vel. Persze, a hatalmas baráti kör kiszivárogtatta az esküvő időpontját és helyszínét. Ez azonban nem csoda, hiszen háromszázan kaptak meghívást az eseményre, köztük Elton John, Madonna és Guy Richie, valamint Boris Becker és partnernője is. Az esküvői fotózás exkluzív jogát egy angol magazin szerezte meg négyszázötvenezer fontért, ám Claudiának nem tetszettek az elkészült felvételek, és a megjelenésre váró fotókat kicseréltette.

Azóta már világgá röppent a hír, hogy a pár év végére várja első gyermekét. Jelenleg felváltva laknak Londonban és Mallorcán, de jövőre idejük nagy részét állítólag a spanyol szigeten töltik majd. Claudia a hatalmas, mallorcai birtokán több gyerekszobát is kialakíttatott, így feltehető, hogy a Schiffer-Vaughn házaspár nem elégszik meg egyetlen utóddal…

Exit mobile version