Csúcsformában a láb – II. rész

Izing Klára | 2003. Augusztus 13.

A bőrlábbeli és a jeges víz titka

Minden cipőre igaz: jobb, ha a nemcsak a külseje, hanem a belseje is bőrből készült. A bőr ugyanis sokkal jobban megtámasztja a lábat, ami fontos, hiszen életünk során több mint százötvenmillió lépést teszünk meg.

Extra tipp: A jéghideg víz rémálomnak tűnik, de aki műanyag topánkát visel, annak feltétlenül ki kell próbálnia! A jeges fürdőtől ugyanis felélénkül a vérkeringés, összehúzódnak a pórusok, a bőr feszessé válik. Töltsük a kádat féllábszárig érő magasságig jéghideg vízzel, és lépkedjünk benne reggelente három-öt percig! Futóműveink ezután egész nap jól bírják majd a műanyag “kalodát”.







Lábgyűrű, bokalánc, színes lakk



A lábékszerek divatját éljük, de csak akkor lehetünk igazán trendik, ha a bal lábon viseljük a bokaláncot, és a bal láb második ujján a gyűrűt. Persze, ezek is csak akkor mutatnak jól, ha körmeink tökéletesen lakkozottak.

1. A lakkozást kezdjük alapozólakkal, ezzel megakadályozhatjuk, hogy strandolás során gyorsan lepattogjon.

2. A színes lakkot kétszer, vékony rétegben vigyük fel, s miután megszáradt, csak utána menjünk a napra, különben buborékossá válik a felület.

3. Ha kifut a lakk a bőrre, várjunk, amíg megszárad, utána speciális lakkradírral vagy lemosóba mártott fültisztító pálcikával távolítsuk el!
Extra tipp: Az olasz manikűr csak sötétebb, matt lakkok esetén mutat jól, és teszi tökéletes formájúvá a körmöt. Ilyenkor ne lakkozzuk az egész körmöt, hanem a két szélen hagyjunk egy-két millimétert szabadon. A gyöngyházas, élénk színű, vagy rózsaszín árnyalatokat a köröm teljes szélességében felvihetjük.


Frissítő talpmasszázs

Aki a talpát megérinti, az a lelkét is simogatja – mondják a kínaiak, akik már az ókor óta alkalmazzák a talpmasszázst. A talpon található hetvenkétezer idegvégződés nyomkodása pozitív reakciókat vált ki a szervekben, az izmokban és az ízületekben. Felgyorsul a vérkeringés, kioldódnak a görcsök, megszűnnek a fájdalmak.

Extra tipp: A talp reflexzónáinak masszírozása előtt simogassuk és enyhén dörzsöljük a lábakat, hogy felélénküljenek. Ha nincs kedvünk a talpmasszázshoz, görgessünk teniszlabdát a talpunk alatt!






1. Nyugtató hatású:


 


a hüvelykujjunkkal enyhén nyomó hatást fejtünk ki a képen látható talppontra.








 


2. Lazító hatású:


 mindkét hüvelykujjunkkal körkörösen dolgozunk, és a középső talpcsont mellett haladunk.








3. Frissítő hatású:


ökölbe szorított kézzel, erős nyomással “végigvándorlunk” a talpon.







Szőrtüszőgyulladás

Megakadályozhatjuk a szőr bőr alatti növekedését, és a szőrtüsző-gyulladás kialakulását, ha…:

•  …rendszeresen radírozzuk a bőrt, és ezt mindig a szőr növekedésével ellentétes irányban, vagyis alulról fölfelé irányuló mozdulatokkal tesszük;


•  …a szőrtelenítéskor puha a bőrünk – ezért használjunk borotvakrémeket, habokat, zseléket;



•  …naponta használunk testápolót, amellyel szintén puhán tarthatjuk a bőrt.

+ Akinek érzékeny a bőre, vásároljon a patikában, gyógynövényboltban Enthodis, szőrtelenítés utáni bőrnyugtatót és gyulladáscsökkentőt!

Exit mobile version