Nõk Lapja Cserevakáció

Soltész Ágnes | 2004. Március 03.
A Nõk Lapja hagyományaihoz híven az idén is segítünk a családoknak a gyerekek nyaralásának megszervezésében. A Nemzeti Alapítvány kezdettõl fogva – így idén is – több százezer forinttal támogatja akciónkat.




A Cserevakáció akciónkkal kapcsolatos szokásokat már sokan ismeritek, vannak, akik immár tizenhárom éve nyaranta vendégül látnak gyerekeket, és vannak, akik küldik a gyermekeiket, hogy a vakáció alatt új élményeket szerezzenek. Miről is szól a Cserevakáció? A nyári szünidő egy-két hetére a családok gyereket cserélnek. A falusiak városi, a városiak falusi gyerekeket hívnak magukhoz!

A Cserevakációban való részvétel bizalmon alapul. Életkorban, szokásaiban megbízható gyereket lehet vendégnek küldeni, és megbízhatónak kell lennie a helynek, a családnak, ahol a vendég gyerekeket várják. Fontos tehát, hogy a családok a nyaralás előtt megismerjék egymást, levélben, telefonon, de legjobb, ha személyesen kötnek ismeretséget.

A Nemzeti Alapítvány az akciónkat kezdettől fogva – így idén is – több százezer forinttal támogatja. Ennek köszönhetően a gyerekek belföldi utazási költsége nem terheli a családokat, és a vendéglátók költségeihez is hozzájárulhatunk. Kérjük, hogy az elszámolási lapon (amelyet július végétől találhattok meg a lapunkban) a gyerekeket fogadó családok (a vendéglátók) közöljék a vendég gyermek(ek) nevét és pontos címét, illetve a gyerekek szüleinek aláírásával is tanúsítsák a vendéglátás tényét! A nyaraló gyerekek szülei pedig írják meg az elszámolási lapon, hogy gyermekük kinél nyaralt, valamint a fogadó család pontos címét is! Kérjük, hogy az elszámolási lapon a megfelelő szövegnél pontosan írjátok meg a bankszámlaszámotokat is, ahová a Nemzeti Alapítvány támogatását küldhetjük! Kérjük, hogy az idén erre különös figyelmet fordítsatok!

Hangsúlyozzuk, hogy az alapítvány csak az országon belüli vakációt támogatja.

A Cserevakáció jelentkezési (vendéglátó) céduláit a Nők Lapja 12. és az azt követő lapszámaiban találjátok meg. Kérjük, mielőbb küldjétek vissza a Nők Lapja címére (1554 Budapest Pf.: 64), hogy kívánságaitokat a lapban hamarosan közölhessük!
Exit mobile version