Szaktudás és jegeskávé

Hulej Emese | 2004. Augusztus 09.
Nem tudom, a marcipános jegeskávé a fizikai vagy a lelki felkészüléshez számít, de azt tudom, hogy a kajakos lányok ezt kérték Moldvai Ildikó gyógytornásztól, aki segíti a felkészülésüket, és ott lesz velük az olimpián is.






Moldvai Ildikó
– Ács Ildikó kolléganőmmel váltjuk egymást az olimpiai falu orvosi körzetében, mi kezeljük az elektroterápiás gépeket, segítjük a keretorvosok munkáját, tornáztatunk, ha kell.

A gyógytornász nemcsak sérült sportolókkal dolgozik, hiszen vannak magából a sportból adódó ártalmak, Ildikó a kajakosoknál éppen egy ezt megelőző programon is dolgozik. A nap felét a Sportkórházban tölti, aztán autóba ül, és megy a különböző edzőtáborokba. Több sportág kiválóságainak felkészülésében segítenek kollégáival.

– Fontos, hogy bíznak bennem, és én mindent, amit csak tudok, megteszek értük. Igen, személyes kapcsolat is ez, amikor megbeszéljük – persze ilyesmit főként a lányokkal –, hogy ki vett új papucsot, és az milyen klassz. Nagy megtiszteltetés ez a számomra, hiszen így a munkánk a sportban nem csak szakmai oldalról lesz egyre jobban elfogadott. A gyógytorna, a mozgásterápia szemléletmódja hatékonyan kiegészíti a sport teljesítményorientált világát. Azt már eldöntöttük, hogy az olimpia után összejövünk egy nagy palacsintázásra, és én viszem a palacsintát. Megérdemlik a lányok!

Athénba 212 magyar sportoló utazik.
Őket kíséri több mint száz szakember, segítő.
Itthon izgul értük számtalan rokon, barát, sporttárs, ismerős.
És mi, mindannyian.
Exit mobile version