Csobban a balatoni Bálna!

nlc | 2004. Augusztus 19.
A mai naptól különös jelenséggel találhatják szemben magukat a strandokra látogatók: egy óriásbálna úszkál a Balatonban! Feltûnõen hatalmas mérete senkit ne riasszon el, hiszen MOA, a Bálna ártalmatlan, kedves jószág.








MOA nagyban – Kattints a képekre!
A nemrégiben bemutatott élethű bálna, MOA mától végre elindul hatnapos túrájára, melynek keretében ellátogat a Balaton-part több településére, és a nagyobb fürdőhelyeken kiköt, hogy a nagyközönség is megcsodálhassa őt. A körút csúcspontja az augusztus 21-én megrendezésre kerülő balatonfüredi Bálna-gála lesz.

MOA születése nem volt mindennapi: MOA-t, a Supergroup művészcsoport által megálmodott, Pohárnok Iván és csapata által kivitelezett óriáscetet két hónapig tartó műhelymunkát követően 6 kamion szállította a Balatonra, ahol vasárnap reggel 6 órától naplementéig 13 ember hozta jelenlegi formájába. A 22 méter hosszú, 4,6 méter magas óriásbálna hétfőn egész nap csak csinosodott és szépült, hogy ma teljes pompájában és az utazás fáradalmait kipihenve fogadhassa látogatóit.





MOA azért született, hogy felhívja a figyelmet a Mosolyország Alapítvány szemléletmódváltást célzó programjára. A program elsőszámú célkitűzése, hogy a társadalom egészét szembesítse a segítséggel élők (fogyatékosok, egészségkárosodottak) mindennapi problémáival, és hogy ráébresszen bennünket: ők is ugyanolyan emberek, mint mindenki más. A köztünk lévő különbségek lényege is megegyezik: más az ízlésünk, az érdeklődési körünk, a személyiségünk.

A Bálna-programot két társadalmi célú reklámfilm teszi teljessé, melyet Geszti Péter és az Akció/Nxs kreatív koncepciója nyomán Pataki Ági produkciós stábja forgatta. A két filmet augusztus 14-től a legtöbb TV csatorna sugározza.





MOA a túra 5 napja során szinte az egész Balatont körbeússza, miközben néhány város strandja mentén elidőzik egy-egy napot. A fürdőzők nem csak távolról figyelhetik őt, vízibiciklis Bálna-túrát nyerhetnek, hogy közelről is a Bálna szemébe nézhessenek, vagy a legkisebbek megsimogathassák. Az érdeklődők részt vehetnek a Mosolygyűjtő játékokban is, és ha szerencsések, értékes nyereményekkel távozhatnak.

A balatoni Bálna-túra kiemelkedő állomása Balatonfüred, ahol az Alapítvány egy különleges rendezvény keretében két helyszínen – a kikötőben és a Kisfaludy strandon – szeretné programját minél több érdeklődővel megismertetni. A rendezvényen az Alapítvány „Arcai”, Erős Antónia, Jakupcsek Gabriella, Pataki Ági, Simon András, Matatek Judit és dr. Deák Gábor is jelen lesznek.





A 21-i rendezvénnyel az Alapítvány további célkitűzése, hogy a Sziget Fesztiválról is ismert Ability Parknak (Képességek Parkja) állandó otthont teremtsen. Jelenleg az Ability Park-ot különböző rendezvényeken építik fel ideiglenesen, ahol a látogatók játékos, interaktív formában ismerkedhetnek meg a segítséggel élők nap, mint nap leküzdendő akadályaival. A Park végső helyére akkor kerülhet, ha a szemléletformáló kampány során sikerül a helyszín megvásárlásához szükséges pénzt előteremteni. A látogatók emeltdíjas SMS-ek küldésével járulhatnak hozzá a MOA által képviselt célok megvalósításához.

Az SMS szám 1792, amire a MOA CSENG, vagy a MOA DAL üzenetet kell elküldeni, és az SMS küldő cserébe csengőhangot kap. Aki nem kér csengőhangot, csak annyit írjon: MOSOLYORSZÁG. Az sms díja 240 Ft + áfa. Az Alapítvány információs vonalának száma 06 70 70 70 800.

A Bálna-túra programját a Balatonnál itt olvashatod! >>
Exit mobile version