(V)ágyálmok

Szigeti Hajni | 2004. Szeptember 01.
Kit a ráhangolódáshoz, kit a maximális élvezethez segít. Van, aki egy elõzõ partnerérõl, van, aki izgalmas helyszínekrõl vagy extrém szituációkról fantáziál szeretkezés közben. Ne szégyelljék, élvezzék!





– Múltkor láttam az utcán egy fiatal párt – meséli suttogva Klári, aki tíz éve él házasságban –, a fiú olyan szenvedélyesen csókolta meg a lányt, hogy még én is beleborzongtam, pedig csak egy pillantást vetettem rájuk, majd siettem tovább. De nem hagyott nyugodni ez a kép, és be kell vallanom, izgalomba jöttem, akárhányszor eszembe jutott. Amikor este a férjemmel szeretkeztünk, miközben csókolt, arra a fiúra gondoltam, és hát… régóta élveztem ennyire a szexet.

– Klári élménye nem egyedi, és egyáltalán nem szégyellendő – kezdi dr. Bede Zsuzsanna szexuálpszichológus. – A nők ugyanúgy, ahogy a férfiak, fantáziálnak a szexről, akár szex közben is. Ez egyrészt színesebbé teszi a szexuális életet – hosszú partnerkapcsolatnál természetes, hogy idővel csökkenhet az egymás iránti vágy, csökkenhet a kezdeti, felkorbácsoló szenvedély, ilyenkor nem árt valamivel feldobni a szeretkezéseket. És itt nem elsősorban egy valódi korbácsra gondolok. Ha a nőnek például nincs nagyon kedve a szexhez, mert rengeteg a munkája, és a gyerek egész éjjel sírt, de szeretne örömet szerezni a partnerének, a ráhangolódásban is nagy szerepe lehet a fantáziának. Azok is bátran használhatják, akik a képzeletük segítségével könnyebben jutnak el az orgazmusig. Fogják ezt fel szexuális játékként, ami azonban csak önökre tarozik! Bölcs tanárom, dr. Lux Elvira mondta mindig, hogy a szexuális fantáziálásról beszélni lehet, de a tartalmát tilos kikérdezni – még a paciensektől is. Hiszen ez olyannyira magánügy, hogy ha elmondja, mondjuk, a partnerének, talán nem is működik utána.







dr. Bede Zsuzsanna
Éljük ki magunkat az álmainkban?

– Én szívesen próbálnék ki különleges helyszíneket, de a barátom elég félős – mondja az egyetemista Szandra –, úgyhogy marad a képzelet. Miközben szeretkezünk, gyakran gondolok arra, hogy liftben, parkban, tengerparton vagyunk, pedig valójában a szűk kamrában, a nyitott ablak alatt vagy egyszerűen az ágyban ölelkezünk éppen.

– Ahogy Szandra példája is mutatja – folytatja a szakértő –, a nők általában számukra izgalmas helyzetekről, jelenetekről fantáziálnak. Leggyakrabban a “profi” előjátékot pótolják a képzeletükkel, ha nincs mellettük egy olyan partner, aki értő kezekkel – nem direkt izgatással – felkeltené bennük a vágyat. A férfiak ezzel szemben a vadabb, extrémebb szexuális játékokról fantáziálnak, akár a perverzitásokig is elmennek. Meg kell jegyeznünk, hogy attól még nem szörnyeteg valaki, ha elengedi a fantáziáját. Sőt, ezeket az élményeket jobb képzeletben megélni, mint a valóságban kipróbálni, hiszen így nem fixálódnak, nem zavarhatnak bele a normál, hétköznapi párkapcsolatba – ami mindenki számára a legfontosabb. A fantáziánkat kordában tudjuk tartani, bár kóros esetben ez a képzeletbeli világ összemosódhat a valósággal.

>> Itt olvasható a cikk II. része!

Exit mobile version