Az erõ visszaüt

nlc | 2004. Szeptember 22.
Miközben a nõk egyre erõsebbé válnak az élet minden területén, és látszólag nem is vágynak magabiztos, uralkodó férfira, elõbb-utóbb mindegyikük elgyengül, és igazi társat akar találni magának. De hogyan?





Nem is lenne probléma ezzel az új nőtípussal, ha nem lakozna minden nőben egy gyenge lány, aki folyton veszélybe sodorja “gazdáját” azzal, hogy sokkal inkább alárendelné magát mások akaratának, nevezetesen például egy erős férfinak. Így az erős nőnek is előbb-utóbb elege lesz abból, hogy mindenki azt gondolja,ő kiválóan felülkerekedik a problémákon. Nem bírja sokáig elviselni, hogy mindenki az ő vállán sírja el bánatát, az ő gondjaival – azt gondolván, hogy úgyis mindent kibír – senki nem foglalkozik.

Ide nekem az Igazi Férfit!
Hiába jutunk el odáig, hogy egy igazi férfit szeretnénk magunk mellett látni, arról mégsem szívesen mondanánk le, hogy partnerünk kielégítse érzelmi szükségleteinket. És ezzel máris érdekes kettősség jelentkezik: azt kívánjuk, hogy a férfi egyszerre legyen harátozott és gyengéd. Ettől az elvárástól azonban az erősebbik nem képviselői összezavarodnak. S akármilyen hihetetlen, az erős nő akkor esik igazán pánikba, amikor megtalálja a férfit, akibe bele tudna szeretni, és ezután másképp is kezd viselkedni. E megváltozott viselkedés alapján négy típusba sorolhatjuk a nőket. Kineziológus szakértőnk, dr. Czakóné Salamon Gabriella ad útmutatást a csapdák elkerülésére.

1. típus: AZ ÁLDOZAT
Otthonülő lesz, feladja a hobbijait, hogy minden idejét kedvesének szentelhese. Partnere viszont úgy érzi, elveszett az a mindig nyüzsgő, karakán nő, akibe beleszeretett.
A szakértő véleménye: az ilyen típusú nő a “nekem úgysem sikerül” mítoszában él. Valószínűleg az édesanyját is áldozatnak látta, és ez a minta önbeteljesítő jóslatként működik nála. Sajnos általában segíteni is nehéz a problémáján, mert inkább hallgat, hogy ezzel is büntesse az árulót, vagyis a partnerét.
Sztárpélda: Cindy Crawford szépségének néhány éve még az egész világ a csodájára járt. Ám a szupermodell a fantasztikus karrier után családra vágyott. Hozzáment Rande Gerber üzletemberhez, majd két gyermekük született. Ezután Cindy minden idejét és erejét nekik szentelte. A boldog idillt megtörte azonban, hogy pletykák reppentek fel a férje hűtlenkedéséről.

2. típus: A MENEKÜLŐ
Bár eleinte még vágyakozik a biztonság után, mégis odébb áll, ha úgy érzi, kísértésbe eshet, vagyis megismer egy férfit, akibe képes volna beleszeretni. Csakhogy az áldozat típussal szemben ő nem akarja feladni mindazt, amit eddig elért.
A szakértő véleménye: az ilyen típusú nő mindig másra vágyik. Ha családban él, szabadságot akar, ha szabad, akkor kötöttséget. Általában már gyerekkorában nagy szabadságot kapott, viszont annál kevesenn érzelmi biztonságot. Ludas lehet még az alacsony önértékelés is. Csak akkor érezheti magát igazán jól, ha nem őrlődik a hibái miatt, elfogadja, hogy a munka mellett az életnek vannak más területei is, ahol ugyanúgy fontos a kiegyensúlyozottság és a beteljesülés.
Sztárpélda: Madonnának esze ágában sem volt feladni karrierjét egy férfi miatt. Bár megpróbált házasságban élni Sean Penn-nel, sőt, később még gyereket is szült személyi edzőjének, azért családot csk akkor alapított, amikor belátta, hogy élete így lehet igazán teljes. Férjhez ment Guy Ritchie rendezőhöz, második gyermeke apjához, igazi anya és feleség lett.

A másik két típus jellemzőit és szakértőnk véleményét a Nők Lapja Évszakok októberi számában olvashatja el.
Exit mobile version