Internetes pályázat fiataloknak

nlc | 2004. Október 05.
Milyen lesz az Internet tíz év múlva? Ha úgy gondolod, hogy családi, ismeretségi körödben van olyan tehetséges fiatal, aki szívesen kifejtené a véleményét a fenti kérdésben, akkor küldd el õt a startlab.hu oldalra!





Magyarország legkedveltebb nyitólapja a Startlap.hu és a Carnation online kommunikációs ügynökség tehetségkutató pályázatot hirdet 16-24 év közötti diákok és fiatalok részére.

A pályázat célja időutazás az elkövetkezendő 20 évbe, az Internet jövőjének és a jövő Internetének világába.

Ha kíváncsi vagy a továbbiakra, akkor kattints ide, mert a következő oldal hatékonyan, okosan, játékosan mondja el neked, hogy miről is szól ez az egész. »»

És most jöjjön a kiírás szövege, a formai követelmények csakúgy, mint a nyeremények:


A PÁLYÁZAT CÉLJA

A pályázatot az a cél hívta életre, hogy lehetőséget és platformot teremtsen azon tehetséges fiatalok számára, akik érdeklődnek a kommunikációs technológiai újdonságok iránt, és ötleteik, elképzeléseik vannak azok fejlődésével kapcsolatban.

A kiírók várnak minden olyan pályázati témához kapcsolódó ötletet, alkalmazást, megoldást, felhasználási területet, amely már régóta foglalkoztat, de eddig nem volt lehetőséged elmondani, bemutatni illetve olyan koncepciókat is, amelyek éppen a pályázatról tudomást szerezve pattantak ki a fejedből.

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA

A leadandó pályamunka maximum 5 A4-es oldalnyi koncepció leírás elektronikus dokumentum (.doc file) formájában az alábbi három témakör valamelyikében:

1. Szerinted milyen lesz az Internet 20 év múlva?

2. Milyen online szolgáltatások ösztönöznék a broadband (szélessávú Intenet kapcsolat) terjedését?

3. Hogyan hasznosítanád az online távirányítást?

Lehetőség van arra, hogy a beadott dokumentumot rajzokkal, képekkel, animációkkal, program file-okkal, vagy működő online alkalmazásokkal illusztráld. Fontos azonban tudnod, hogy a zsűri a pályaművekben szereplő elképzeléseket, és nem az illusztrációs anyagok színvonalát értékeli.

A PÁLYÁZÓK KÖRE

Pályázhatnak mindazon 16-24 év közötti fiatalok (egyének vagy csoportok), akik Magyarországon vagy a határon túl élnek, és elfogadják a pályázati kiírásban meghatározott Pályázati Feltételeket.

Beadási határidő: 2004. október 10.

A PÁLYÁZAT FORMAI KÖVETELMÉNYEI

• A pályázat kiírói arra ösztönzik a pályázókat, hogy a benyújtott pályamű a választott téma koncepcionális leírása legyen. Nem cél, alkalmazások, website-ok, portálok stb. kivitelezése, de a pályázó a koncepció illusztrálásaként mellékelheti annak terveit. A pályaművek elbírálásánál elsődleges szempont, hogy a koncepció leírása önmagában is értékelhető alkotásként adjon információt a pályázó elképzeléseiről, ötleteiről. A pályaműhöz csatolt vizuális tervek az elbírálás során nem jelentenek előnyt.

• A pályaművet (pályaműveket) szöveges .doc formátumban lehet benyújtani. A csatolt illusztrációkat gif vagy .jpeg formátumban, vagy futtatható Flash animációként lehet csatolni. Amennyiben a pályázó a leíráshoz más formátumú illusztrációkat is be kíván adni, úgy a teljes pályázati anyagot tömörített formában (.zip vagy .arj) kell benyújtania.

• A pályázat nyelve: magyar.

A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSÁNAK IDEJE ÉS MÓDJA

• A pályázaton való indulást a www.startlab.hu website-on található regisztrációs űrlap kitöltésével kell jelezni. A regisztrációról a pályázók e-mailben kapnak értesítést.

• A regisztráció 2004. szeptember 9-én indul.

• A regisztráció határideje: 2004. október 10.

• Pályaművet csak a regisztrációs időszakban regisztrált felhasználók adhatnak le. A pályázatokat kizárólag a www.startlab.hu website-on történő feltöltéssel lehet benyújtani. A pályamű beérkezéséről a pályázók e-mailben kapnak értesítést.

• A pályaművek leadási szakasza 2004. október 11-én indul.

• A pályaművek leadásának határideje 2004. november 12.

A PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA

A pályázatokat elismert hazai szakemberekből álló 7 tagú zsűri bírálja el. A zsűri tagjai:

• Deme Csaba – kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes, Albacomp Számítástechnikai Rt.

• Hargitai Lilla – főtitkár, Magyar Reklámszövetség

• Jakab Kriszta – főszerkesztő, Nők Lapja Cafe

• Sándor Csaba – termékmenedzser, PlayStationR2

• Tóth Krisztián – vezérigazgató/kreatív igazgató, Carnation Rt.

• Török F. László – kommunikációs igazgató, Canon CEE

• Vékási Andrea – lapigazgató, Sanoma Budapest Rt.

A PÁLYÁZAT EREDMÉNYÉNEK KIHIRDETÉSE

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2004. december elején kerül sor. Az eredményhirdetés pontos dátumát valamint a nyertesek névsorát a pályázat kiírói a www.startlab.hu website-on teszik közzé.

A szakmai zsűri lehetőség szerint a három témakör mindegyikében a 3-3 legjobb pályaművet díjazza. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaművek számától függően esetleg kevesebb, vagy több pályázatot díjazzon, és a fentieken túlmenően különdíjakkal jutalmazza a pályamunkákat.





A PÁLYÁZAT DÍJAI


Fődíjak:

. Canon PIXMA iP 4000

. Albacomp Activa Mobil Panoráma

. PlayStationC2

Különdíjak:

. National Geographic magazin előfizetés egy évre

. 1+1 hónapos szakmai gyakorlat a Carnation Internet Tanácsadó Rt-nél valamint a Sanoma Internet divíziójánál

KAPCSOLATFELVÉTEL

A pályázók a pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre felvilágosítást a www.startlab.hu website-on található Gyakori kérdések oldalon kaphatnak.
Exit mobile version