És megszületik a „Nõ”! – II. rész

Koronczay Lilla | 2005. Január 12.

– Meglátszik valakin, ha nem élvezi a szexet?

– Igen, és nemcsak a nőn, hanem a férjen, sőt, a családi életén is. Én úgy éreztem, a homlokomra van írva: „FRIGID”. A mai világban, ahol még a csapból is szex és orgazmus csöpög, fogyatékosnak, szinte megbélyegzettnek érezzük magunkat. Egy nagy, közös összeesküvés, buli van a világban, amelyből mi ki vagyunk zárva. Zavarba jövünk helyzetekben, „frigidül” beszélünk, a világot ezen a szűrőn át nézzük. Sajnos, sokszor meg nem értők, keserűek, depressziósak vagyunk, és ez kiül a vonásainkra is.

– Mit tud ezen segíteni egy könyv?

– Felkavaróan és bátorítóan hatott rám. Totálisan átértékeltette velem a testemről, a szexualitásról bennem élő képet. Belebújva ennek a százötven nőnek a bőrébe, átéltem az élvezetüket, megszenvedtem a fájdalmaikat. Segítettek megismerni a bennem rejlő Nőt, elfogadni, megszeretni a Férfit és önmagamat. Minden volt. Ráeszmélések, zokogások, gondolati nagytakarítás, elszánt keresés, ujjongás, heuréka-élmény: „Hurrá! Milyen szép a világ!”

– Mi az oka annak, hogy ilyen későn, a harmincas éveidben ébredtél?

– Ultrahanggal megfigyelték, hogy a kisbabák már az anyaméhben ismerkednek a nemi szervükkel. Ezt az istenadta örömérzésre való képességet később veszítjük el, illetve veszik el tőlünk. Emlékszem rá, amikor délutáni alvás után az oviban kiszólították a „rosszalkodókat”, és megszagolták a kezünket, járt-e tiltott helyen. Vajon hányunkba vésték be ugyanígy a megszégyenítést, a tisztátalanság érzését, és azt, hogy bűn az öröm?

– Utólag hibáztatod a szüleidet?

– Nem. Az ő generációjuk még inkább a konvenciók fogságában élt. Nagyanyáinknak a szexualitás még nem jelentett gondot, a gyerekeinknek talán már nem fog, de ezt a göröngyös utat nekünk kell most megjárni.

– Annyi más baj van világban, annyi teher a nőkön, biztos, hogy az orgazmussal ennyit kell foglalkozni?

– Ismersz demokratikusabb, mindenki számára elérhetőbb örömforrást az orgazmusnál? Ugyanígy szükségünk van rá, mint a napfényre, a levegőre. Az orgazmus önmagad szeretésének képessége, és akkor tudsz igazán adni a párodnak, ha szereted önmagad. Az orgazmussal öröm- és védőhormonok szabadulnak fel, óvnak a depressziótól, betegségektől. Kell az egészséges önbizalomhoz, a megértéshez, a toleranciához. Túl kell lépnünk előítéleteinken, szorongásainkon, meg kell találnunk saját szexuális egyéniségünket, hogy boldog emberekként élhessünk, és boldogságságot sugározzunk a környezetünkre is.

– Ezen munkálkodsz most? Felvállalod az orgazmus ügyét?

– Igen. Átölelő, meghitt közösségre van szükségünk, ahol megoszthatjuk örömeinket, fájdalmainkat, a nőiséggel, férfiassággal, szexualitással kapcsolatos gondjainkat. Egy hely, ahol megérzed, mi kívülről diktált séma, és mi az, ami te magad vagy. Ahol megismerhetjük a testünket, megtanulhatunk pozitívan viszonyulni hozzá, és megérteni a jelzéseit. Megismerhetjük a másik nem testének-lelkének titkait, a miénktől különböző nézőpontokat, az új tudományos eredményeket. Diskurzus indulhat, együtt keressük a szexuális kultúra fejlődési útjait. A Luna Nova Test és Kultúra Szalon ilyen hely lesz. Munkatársaimmal arra törekszünk, hogy a gazdag, érdekes programok, a nagyszerű szakemberek és az újfajta módszerek mind ezt szolgálják.

Exit mobile version