Álljon meg a nászmenet!

nlc | 2006. Január 31.
Álmodozunk, aztán többnyire mégiscsak marad a helyi polgármesteri hivatal. Pedig Magyarországon sok álomszép helyet találni, ahol valóban életre szóló élmény elrebegni az igent.





Középkori, főúri lakomával
Ideális Helyszín: Lovagterem, Sümegi vár, Veszprém megye
Sümegen, a Várkapitány udvarában a középkor igazi romantikája vár ránk. Négyszáz fő is tanúja lehet az esküvőnknek, akár középkori, főúri menyegző pompával.
A vár egyik törökkori kapitánya, Rédey Ferenc a legenda szerint itt vette feleségül a török szultán megszöktetett leányát, Zulejkát. Közvetlenül a vár alatt a Lovagteremben is megtarthatjuk a polgári szertartást, utána pedig az ünnepséget. Az itteni légkör valóban középkori, és az esküvői szertartás része lehet az is, hogy
lovagi tornával, palotás tánccal szórakoztatják a násznépet. A menyegzőt
a Szent László Lovagkirály Étteremben és a Várcsárdában is megrendezhetjük.
A személyzet középkori ruhába öltözik, de ha szeretnénk, mi is kosztümbe bújhatunk. Extra szolgáltatásként zenekart, fotóst, lovashintót, dekorációt, tűzijátékot, sőt, akár lovagi fogadást is rendelhetünk lovagokkal és várkisasszonyokkal.
Mennyiért?
A menü 5000 Ft/fő éjféli büfével együtt.
További információ: 06-87/352-598,
06-87/550-166, www.sumegvar.hu

Romantikus hercegkisasszonyoknak
Ideális Helyszín: Zichy–Hadik kastély, Seregélyes, Fejér megye
Az 1821-ben klasszicista stílusban épült, háromcsillagos kastélyszálló magán viseli egy főúri kastély minden eleganciáját és igényességét, ugyanakkor modern felszereltségű, ahol akár 200 fős esküvőt is rendezhetünk. Az egyházi, polgári szertartást megtarthatjuk a kastély parkjában, és táncolhatunk a fáklyákkal, úszógyertyákkal és mécsesekkel díszített szökőkútnál. Az egykori vadászkastélyt ma 22 hektáros angol park veszi körül, így akár sátras lagzink is lehet. Természetesen az egész kastély rendelkezésre áll.
Mennyiért?
A vacsora ára 6500 Ft/fő
További információ: 06-22/447-030, www.kastelyhotel-seregelyes.hu


További tippjeinket a Nők Lapja Évszakok februári számában olvashatja el.

Exit mobile version