Szerelem vagy gazdagság?

nlc | 2006. Május 15.
Endrényi Éva szép, sikeres, gazdag és még esze is van. Színésznõnek készült, bölcsészkart végzett, két nyelven beszél, ismert, sõt, irigyelt üzletasszony a divatszakmában. Két gyereke van, és velük él orvosnõ mamája is.





A hét témája a Nők Lapjában:
Gazdagság – csak a pénz által?


Gazdagnak lenni jó… lehet. Hányszor eljátszunk a gondolattal: milyen mámorító lenne telitalálatot elérni a lottón! Lelki szemeink előtt látjuk már, milyen autó áll majd a (fűtött) garázsban, és elosztjuk a pénzt, melyik rokon mennyit kapna belőle. A fejünkben ritkábban fordul meg, hogy esetleg tehetségünket kiaknázva tegyünk szert nagyobb vagyonra. Összeállításunkban sikeres üzletemberek is megszólalnak, akik önerejükből értek el sikert – s megosztják velünk ennek titkait.

További cikkeink:

• Fizikusból üzletember »
• Szerelem vagy gazdagság? »
• Baj az iskolában… »

Az összeállítást készítették:
Vadas Zuszsa, Jancsó Orsolya, Bus István 

Mindent megvehetne magának, amit csak akar, kivéve egyet: a boldogságot.
Skorpió nő: tizenhat évesen már a fejébe vette, hogy nem akar anyagilag függeni senkitől. El is érte. Három férfit szeretett, érdek nélkül. Kettőt közülük gyakorlatilag kitartott, a harmadikra ráfizetett. Az elsőtől, a férjétől született a kislánya, a másodiktól a fia, a harmadikban – ismert politikus, nem is oly rég velük volt tele a sajtó – csalódott legnagyobbat.

– Szüleim elváltak, és mindig arra vágytam, hogy boldog párkapcsolatban éljek valakivel, akit szeretek, és akire felnézhetek. Úgy látszik, a férfiakkal nincs szerencsém. Az is olyan furcsa, hogy sosem jött össze az üzlet és a szerelem. Vagy az üzleti életem volt nagyon sikeres, vagy a magánéletem. Most éppen egyik sem. Ez a padló.

– Azért koldusbotra még nem jutottál.

– Ott azért nem tartok. Mindig idegen volt tőlem az „üzletasszony” kifejezés. Keményen megdolgoztam azért, hogy elérjem a célomat. Arra például büszke vagyok, hogy behoztam három világmárkát az országba. De ettől még megmaradtam nőnek, nagyon is. Édes, amikor férfiakkal tárgyalok üzletről. A legtöbb azt gondolja, na, itt van ez a szőke, kék szemű butuska, és megpróbálnak eszerint kezelni. Kicsit hagyom őket, nézek nagy szemekkel, ez a „beetetés” tipikus esete, majd egyszer csak rákapcsolok, és átmegyek nyerőbe. A csirkefogókkal nincs mit kezdeni. Aki alapvetően arra hajt, hogy átverjen, annak általában sikerül. Ettől még nem dől össze a világ. Húsz év alatt megtanultam, hogy kölcsönt ne vegyek fel, és ha betartom az egyszerű, számviteli tartozik-követel alapszabályt, akkor nagy baj nem érhet. Költséges úri passzióim sincsenek.





Nem jár konditermekbe, kozmetikushoz, fodrászhoz. Otthon festi a haját, és naponta megmossa. Szeret öltözködni, de már nem foglalkoztatják a márkák. Egy társasági összejövetelen nagy feltűnést keltett a fekete selyemruhája. Mindenki Dolce Gabbana-modellnek nézte. Nem merte elárulni, hogy nyolcvan dollárért vásárolta Las Vegasban – ahol egyetlen centet sem költött szerencsejátékra. Büszke rá, hogy a pénz nem változtatott rajta. Könnyebb az élete, mint egy átlagembernek, de hülyeségnek tartja drága luxusautókra, „kivagyi” extrákra költeni a pénzét. Jelenleg szeretné rendbe hozni az életét.

– Vagy sikerül behozni a nagy divatcégek közül valamelyiket, és megint csinálok valamit, ami szép és különleges lesz a maga nemében, vagy felszámolom az itteni érdekeltségeimet, és elmegyek az országból. Ahhoz még túl fiatalnak érzem magam, hogy ne tegyek semmit. Ki sem bírnám. Szeretném folytatni az üzletet, nem annyira a pénzért, hanem a sikerélményért. Most erre van a legnagyobb szükségem.


A témáról bővebben a Nők Lapja május 17-én megjelenő 20-as számában olvashatsz!
Exit mobile version