Félidõ! – Írd+Te

nlc | 2006. Szeptember 01.
Már csak két hét, és az „Írd + Te” nevezési határideje lejár. Amikor kiírtuk a pályázatot, számítottunk rá, hogy sok – titkon kiadásra váró – kézirat rejtõzik a fiókokban. De hogy ennyi?

Egyszóval meglepődtünk és örültünk a sok beérkező pályaműnek. Még két hét! Ha elvégeztétek a féltve őrzött kéziraton az utolsó simításokat, rajta, küldjétek el nekünk. Érdeklődéssel és szeretettel várjuk mindet.

Miért?

Ugye kevesen gondoltuk volna, hogy egy otthonban, vagy egy eldugott vajdasági faluban nevelkedett lány torkában milyen ragyogó kincs rejtőzhet? Mi annál jobban bizakodunk, hogy az „Írd + Te” révén az olvasni szeretők számára is sikerül felfedeznünk olyan tehetségeket, akiknek efféle lehetőségek nélkül éppoly kevés esélyük lenne a nyilvános megmérettetésre, mint Oláh Ibolyának vagy Rúzsa Magdinak a Megasztár nélkül. A kiadók bizony nem várják tárt karokkal az ismeretlen magyar szerzőket, és ezt nem is lehet rossz néven venni tőlük. Mi kitártuk a kapukat, mert sejtettük, hogy a sokan vannak, akik szeretnek írni, és mert hiszünk benne, hogy ragyogó tehetségek is vannak köztük. Az eddig beérkezett pályaművek igazolták várakozásunkat.








Mi lesz a pályaművekkel?

Van egy csapat, szigorú és értő irodalmár-szerkesztők csapata, amely a kiadóra hiába váró fiatal tehetségek felkutatására adta a fejét, és amely – szerény lehetőségeihez mérten – eddig is egyengette felfedezettjeinek útját a nyilvánosság felé. Megszerkesztette, megformálta és a neten hozzáférhetővé tette műveiket. ElsőKötetMűhelynek hívják ezt a csapatot. Ők azok, akik minden ellenszolgáltatás nélkül vállalták az „előzsűrizés” fáradságos feladatát, mert az irodalmi tehetségkutatás egybeesik saját céljaikkal. Ők fogják összeállítani a „döntő” mezőnyét. Ők választják ki azokat a kéziratokat, amelyekből a beadási határidő lejárta után részletek jelennek meg majd az NLC honlapján, hogy ily módon a széles olvasóközönség is ízelítőt kaphasson belőlük, és szavazataival eldönthesse, melyik hármat tartja a leginkább érdemesnek arra, hogy nyomtatásban, nagy példányszámban is megjelenjen, és ott lehessen a könyvesboltokban, a családok könyvespolcain.
Mert még karácsony előtt megjelenik az év három sikerkönyve!

Exit mobile version