Szóval, lesz egy szendvics
kezdem a feltálalt reggeliket leltárba venni, amikor séfünk közbevág:
De még milyen szendvics! Nézd meg közelebbről!
Ez aztán tényleg öt perc alatt összedobható folytatja. Amikor felkelek, berakom a sütőbe, és mire végzek a borotválkozással, az öltözködéssel, már meg is sül. Csak bele kell tennem a tölteléket, amit otthon találok, bár a tojássalátát különösen szeretem, úgyhogy az természetesen már készen vár a hűtőben. Megtöltöm a bagettet, leülök, és egy kávé mellett eleszegetem. Nekem reggelente muszáj ennem valamit, nem szeretek üres gyomorral nekiindulni a napnak. Ha késésben vagyok, akkor a munkahelyemen kapok be valamit, sőt, az is előfordul néha, hogy a Kárpátiában a stábbal együtt megreggelizünk, ha épp ráérünk. Ilyenkor felváltva sütünk tükörtojást, bundás kenyeret, rántottát nagyon hangulatos, és összekovácsolja a társaságot. Hétvégén otthon pedig jöhetnek az igazán nagy reggelik!
Ehhez ajánlod a másik két finomságot?
Igen, egyrészt a marinált tőkehalat bár ez bármelyik hétköznapra is befér, mivel úgyis előző nap érdemes elkészíteni, majd hidegen tálalni meleg, paradicsomos pirítóssal. Pirítsuk meg a kenyeret, locsoljuk meg a hal olajával, és dörzsöljünk rá egy félbevágott paradicsomot! Isteni!
Jöhet második fogásként a joghurtos tejbegríz?
Vagy akár főfogásként annak, aki édességrajongó! Bár ez nem tisztán édesség, mivel a joghurttól kicsit savanykás lesz az íze. Tehetünk rá kakaóport vagy áfonya-, ribizli-, esetleg baracklekvárt. Nagyon finom grillezett gyümölccsel: a gyümölcsöt épphogy csak megsütjük, és már dobhatjuk is rá akit ezzel lepnek meg reggelire, annak garantáltan jó napja lesz, állíthatom!
Hozzávalók: 5 dl tej, só, 4 dkg kristálycukor, 4 dkg búzadara, 2 dl joghurt, 1 alma, 1 körte, 4 szilva, 1 citrom, 1 ek. barna cukor.
A tejet, csipetnyi sóval és a kristálycukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük a joghurtot, és belereszeljük a citrom héját. Kihűtjük. A gyümölcsöket cikkekre vágjuk, és a barnacukorral együtt, serpenyőben pár perc alatt megsütjük. Ezt is kihűtjük, és a tejbegríz tetejére kanalazva tálaljuk.
További két remek receptet találtok a 42. héten, október 18-án megjelenő Nők Lapjában!