Felfordult világ „Sárközyfalván”

RKB | 2007. Július 18.
Tudjátok, hol van Alattyán? Nem? Pedig a kis, jászsági falunak Nicolas Sarkozy kapcsán, nemrég fontos szerep jutott a francia híradókban. És hogy mi változott meg ettõl náluk?





A francia média figyelme azért fordult a jászsági falu felé, mert felröppent a hír, a francia elnök, Nicolas Sarkozy családja innen származik. Nos, ahogy az lenni szokott, a hír igaz, csak épp minden egy kicsit másképp van.
Riportunkból kiderül, valójában milyen szálak kötik össze Sarkozyt és Alattyánt, ahol május elején még egymást érték a tévéstábok, de mára már visszatért az élet a rendes kerékvágásba.
Arra, hogy mekkora volt a média-érdeklődés a kis jászsági település iránt, csak a helyiek elbeszéléséből, és Ivanics Józsefné Jusztina néni listájából következtethetünk. Az asszony még kislánykorában találkozhatott Nicolas Sarkozy apjával, aki kamaszként járt Alattyánon, és a nénike ezt is el is mesélhette párszor… A Nők Lapja volt a harminchatodik médium, amely erről kérdezte!
Koczkás Gábor polgármesterrel arról beszélgettünk, hogyan tudja majd a falu saját javára fordítani a média figyelmét. A helyiekkel szóba elegyedve pedig az is kiderült, nem mindenki lelkesedik a nemrég napvilágra került francia kapcsolatért.







Koczkás Gábor polgármester
A falvaknak általában nincs ekkora “szerencséje”, mint Alattyánnak, hogy elő tudnának húzni a kalapból egy talán helyi gyökerekkel is rendelkező világpolitikust. A falumarketingnek épp ezért számtalan más példáját is látjuk: a falunapok szervezésétől a különleges fesztiválokig. Van már Bajai Halászléfőző Fesztivál, a híres Békéscsabai Kolbászfesztivál, Badacsonyi Borhetek, Kisnánai Baracknap, Domaszéki Répafesztivál, Gyulán pedig Pálinkafesztivált rendeznek… A település nevét valamilyen kulináris különlegességhez kapcsolni igen jó marketingötlet, a legjobb, ha van helyi ételkülönlegesség, mint Békéscsabán a kiváló kolbász vagy Baján a halászlé. Ha nincs ilyen, még időben ki lehet találni, vagy le lehet csapni egyéb egzotikumokra. Orfűn például Boszorkánytalálkozót szerveztek, ahol volt boszorkány szépségverseny, no meg boszibab-főzés, vetélkedők és boszorkánytánc is!

Az imidzs-építő falvakról szóló teljes cikket a Nők Lapja 29-es, július 18-án megjelenő számában olvashatjátok!





Még több az e heti Nők Lapjából:





• Nőnek lenni jó (?) »
• Drew Barrymore, az elveszett magyar kislány »
• Akit a strucc megrúgott » 
• A sámán konyhája »
• Top 5 – a legrosszabb első munkahelyek »
• Felfordult világ „Sárközyfalván” »
• 39 puszi és 7 ölelés »
• Gyümölcsízű édességek » 
• Évike Tündérvölgyben » 
Exit mobile version