Brit kiejtést elsajátítani? Lehet!

nlc | 2007. Szeptember 04.
Hamarosan kezdõdik az iskola, és ezzel együtt elindulnak a nyelvtanfolyamok

Mivel egyre kevesebb időt és pénzt tudunk szánni arra, hogy külföldön tanuljunk, érdemes mindent megtennünk azért, hogy itthon is a maximumot hozzuk ki magunkból.
A nyelvtanuláshoz legcélszerűbb beszerezni egy jó minőségű angol szótárt. Ennek az ára nem terheli meg nagyon a pénztárcánkat, viszont segítségével nagyon komoly előnyre tehetünk szert. Ne feledjük, hogy az igazi nyelvtudás lényege, hogy képesek legyünk megértetni magunkat, és mi is megértsünk másokat. Az ANGOL NYELV esetében a HELYES KIEJTÉS félsiker a kommunikációban!

Az angolban a helyes kiejtés különösen nagy nehézséget jelent. Remekül elsajátítjuk a nyelvtant, 80-90%-os teszteket írunk, de ha beszélgetésre kerül a sor, félve ejtjük ki a bebiflázott, de élőszóban keveset gyakorolt szavakat.
Pedig a helyes kiejtés gyakorlásához nem kell többé több százezer forintos angliai nyelvtanfolyamra befizetnünk! Otthon a számítógép előtt is kényelmesen csiszolhatjuk a kiejtésünket!






Az Akadémiai Kiadó már jól ismert Angol–magyar kéziszótárának legújabb változata most HANGOS CD-ROM-mal együtt jelent meg. Az új kiadás a nyomtatott szótár teljes anyagán túl 42 ezer szó eredeti brit kiejtését tartalmazza.





A szótár használati értékét nagyban növeli, hogy az adott helyzetben legcélszerűbb módon használható: nyelvtanfolyamon, iskolai órán például a nyomtatott szótárban kereshetünk, számítógépes környezetben pedig használhatjuk az elektronikus változatot. Az ismeretlen szavak kiejtését hallás után lehet megtanulni a legszebb brit kiejtést hallgatva és ismételve.

Az angol hangosszótár nemcsak a kezdő és haladó nyelvtanulóknak nyújt hatékony és sokrétű segítséget, hanem a szakembereknek is, akik saját szakterületük alapvető szókincsét szeretnék bővíteni és azok hiteles, anyanyelvi kiejtését megtanulni, illetve tökéletesíteni.

AKADÉMIAI KIADÓ
www.akademiaikiado.hu  
Tel.: 464 8200, fax: 464 8201, e-mail: ak@akkrt.hu

Exit mobile version