Cukkinibe rejtett süllő

nlc | 2008. Február 06.

Hozzávalók: 50 dkg filézett süllő, 3 db közepes cukkini, egy evőkanál vaj, 1 db piros kaliforniai paprika, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kiskanál Piros Arany paprikakrém, 0,5 dl főzőtejszín, 0,5 dl fehérbor, 10 dkg trappista sajt, só, bors, Worcestershire-mártás.

 

Előkészületek: a paprikát vágd fel csíkokra, a fokhagymát zúzd szét, a sajtot reszeld le, a cukkiniket hámozd meg, és hosszában vágd fel vékony szeletekre.

Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, majd dobd hozzá a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott paprikát. Párold rövid ideig, majd ízesítsd sóval, borssal, paprikakrémmel.

A filézett halat vágd fel nagyobb darabokra, kend meg a paprikakrémmel és burkold körbe egy-két szelet cukkinivel. Rögzítsd fogpiszkálóval. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, és süsd át rajta a halat. Közben locsold meg a Worcestershire-mártással, majd néhány perc után öntsd alá a bort.

Amikor elpárolgott, tedd át a halat egy jénai tálra, és locsold meg a reszelt sajt és a tejszín keverékével, majd grillezd addig, amíg a sajt ráolvad.

Exit mobile version