Hozzávalók:
- 450 g liszt,
- 3 tojás,
- 125 g kristálycukor,
- 150 g puha vaj, vagy margarin,
- 50 g friss élesztő,
- 125 ml meleg tej
Mandulás töltelék:
- 30 g puha vaj,
- 2 evőkanál meleg tej,
- 75 g darált mandula,
- 50 g barna cukor.
A szétmorzsolt élesztőt szórd meg egy-egy kiskanál cukorral és liszttel, add hozzá a meleg tejet és hagyd felfutni.
A lágy vajat és a cukrot egy elektromos habverő segítségével keverd krémes állagúra, add hozzá egyenként a tojásokat. Forgasd hozzá a lisztet, a felfutott élesztőt és a maradék tejet.
A tésztát meleg helyen hagyd egy órát pihenni, amíg a duplájára dagad.
Lisztezett deszkán nyújtsd ki, szórd meg a mandulás töltelékkel és, mint a piskótaroládot tekerd fel.
A mandulás töltelékhez keverd össze a vajat, a tejet és cukrot, majd szórd hozzá a darált mandulát.
Béleld ki ezzel a tésztával a vajjal, liszttel előkészített kuglófformát, és előmelegített sütőben süsd 60-70 percig. Elkészültét ellenőrizd tűpróbával.