Kuglóf gazdagon

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. December 08.
A karácsonyi készülődés egyik fontos pillanata eldönteni azt, hogy milyen sütemény kerüljön az asztalra. A mákos, diós bejglinek, vagy a flódninak általában biztos helye van, de milyen más csemegével lephetnéd még meg vendégeidet?

Hozzávalók:

 

Mandulás töltelék:

 

A szétmorzsolt élesztőt szórd meg egy-egy kiskanál cukorral és liszttel, add hozzá a meleg tejet és hagyd felfutni.

A lágy vajat és a cukrot egy elektromos habverő segítségével keverd krémes állagúra, add hozzá egyenként a tojásokat. Forgasd hozzá a lisztet, a felfutott élesztőt és a maradék tejet.

A tésztát meleg helyen hagyd egy órát pihenni, amíg a duplájára dagad.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki, szórd meg a mandulás töltelékkel és, mint a piskótaroládot tekerd fel.

A mandulás töltelékhez keverd össze a vajat, a tejet és cukrot, majd szórd hozzá a darált mandulát.

Béleld ki ezzel a tésztával a vajjal, liszttel előkészített kuglófformát, és előmelegített sütőben süsd 60-70 percig. Elkészültét ellenőrizd tűpróbával.

Exit mobile version