Gyanús az állaga? Színe? Szaga?

simon viktória | 2009. Január 29.
Mondd csak, szeretsz vásárolni? Persze, hiszen nő vagy, biztosan szeretsz. Na és tudsz is? Mert a vásárlás képessége nem egyenlő azzal, hogy mindent összeszedünk egy kupacba, aztán kifizetjük, hazacipeljük, otthon pedig majdcsak lesz vele valami. Bizony, a vásárlást is tanulni kell, mert nem mindegy, hogyan csináljuk. Nagyon nem. Sorozatunk erre szeretne rávilágítani.

A nagyáruházak sokszor zavarba ejtően széles élelmiszer-kínálattal rukkolnak elő. Ilyenkor az ember lánya sokáig csak mereven bámulja a polcot, hogy mitévő legyen, melyiket válassza. Nehéz dönteni, hiszen több szempontot kell figyelembe venni. Nem mindegy, hogy a termék milyen minőségű, mennyit kérnek érte, miből készült, meddig ehető, hazai vagy külföldi gyártmány, illetve hogy előállítási, szállítási körülményei mennyire károsították környezetünket. Az is fontos, hogy szükségünk van-e egyáltalán az adott termékre, amelyet persze a reklámok már réges-rég az agyunkba gravíroztak. Ennyi kritérium mellett nehéz – ha nem lehetetlen – mindig jól választani. Pedig a tudatos vásárlás éppen erről szól: lehetőségeinkhez mérten megtalálni a legkedvezőbb termékeket. Tippjeink segítenek, hogyan kezdj hozzá a vadászathoz.

 

 

Mielőtt elindulsz otthonról

Vásárolni, de hol?

 

A bőség zavarában

Ha nem azt kaptad, amit vártál…

A felmérések szerint a magyar vásárlók nagy része nincs tisztában a fogyasztóvédelmi törvény adta jogaival. Javítsunk egy kicsit ezen az arányon!

 

Exit mobile version