Májusi szépségkalendárium

I.K. | 2009. Április 29.
Végre, végre süt a nap! És nem is akárhogyan! Éppen ezért, májusi kalendáriumunk egyik legfontosabb üzenete a nap elleni védelem. De természetesen nem feledkezünk meg a Hold járásáról és az azt követő teendőkről sem.

    Májusi holdnaptár

Május 1-8., valamint május 25-30. közötti időszakban nő a Hold, ilyenkor a cél a kozmetikában a hatóanyagok bejuttatása a bőrbe, mert most biztosak lehetünk benne, hogy a legmélyebb rétegekbe kerülnek. 

Május 9-24-ig fogy a Hold, ami azt is jelentheti, hogy itt az idő a szőrtelenítésre, manikűrözésre és arra, hogy felkészítsük lábfejünket a szandálviseletre, vagyis megszabaduljunk az esetleges bőrkeményedésektől. Használjuk ki a fogyó Hold és a Bak napjait – május 13., 14., 15. -, amikor sokkal jobb, látványosabb eredményt érhetünk el, mint különben! Ráadásul a most készített műköröm is tovább bírja. 

A fodrászt az Oroszlán és Szűz napokon – május 2., 3., 4., 5., valamint 29-én, 30-án – érdemes felkeresnünk, különösen, ha nő a Hold. Ezekben a napokban belekezdhetünk mindenféle hajkúrába, akár festésbe is, mert ilyenkor a hajszálak megerősödnek, az újak erőteljes növekedésnek indulnak, és a felvitt ápolóanyagok is jobban beépülnek.

 

A szemkörnyék védelmében

Az erős fénnyel szemben még akkor is hunyorgunk, ha napszemüveg van rajtunk. Mivel a bőr a szem körül a legvékonyabb, és itt alig található faggyú- és izzadságmirigy, így ez a bőrfelület hamar reagál korai ráncosodással a hunyorgásra, ha nem megfelelően ápoljuk.

A szem körüli bőr krémezése: mindig a szemöldök növekedési irányával ellenkezőleg végezzük, finom, simító, majd gyengéd ütögető mozdulatokkal! Ellenkező esetben nyújtjuk a bőrt. 

Cseréljük le a nappali krémünket!

Most már nem csupán hidratáló krémre van szükség, hanem olyan bőrápolóra, amely színezett, és magas UV-filtert is tartalmaz. Ajánlott azoknak:

– akik nem kívánják bőrüket kitenni a napfénynek, mert óvják az idő előtti öregedéstől, viszont az alapozót már soknak találják,

– akik már elértek egy bizonyos barnaságot, de szeretnék a színt elmélyíteni, ugyanakkor védenék arcukat a napsugarak ráncosító hatásai ellen,

– akiknek arcát bőrhibák tarkítják, mert az éles fényben ezek feltűnőbbé válnak, ráadásul a napsugárzás hatására el is színeződhetnek. 

Indul a napozás szezonja

Nem lehet eléggé hangsúlyozni: mindig tartsuk be a szabályokat! Ne gondoljuk, hogy májusban kevésbé kell vigyázni a bőrünkre, mint júliusban!

– Napozás előtti estén szabaduljunk meg az elhalt hámsejtektől, bőrtípusunktól függően használhatunk durvább szemcséjű bőrradírt vagy testápoló tejet!

– Napozás előtt fél órával vigyük fel a védőkrémet, ugyanis az összetevőknek ennyi időre van szükségük, hogy kifejtsék hatásukat.

– A barnulást jobb, ha a napernyő alatt vagy az árnyékban kezdjük, ez egészségesebb, fokozatosabb és ráadásul tartósabb is. Ilyenkor az UV-sugaraknak csak az 50 százaléka ér el bennünket, nem égünk le, a bőrünk nem lesz olyan, mint a pecsenyekacsáé. Mindig használjunk a bőrtípusunknak megfelelő készítményt!

Lábak csúcsformában

Itt az ideje, hogy megszabaduljunk a nemkívánatos szőrszálaktól. Ez többféle módon történhet: gyantázással, nedves, vagy száraz borotválkozással, esetleg szőrtelenítő krémekkel.

Keressük fel a pedikűröst, mert szandálban vagy papucsban csak az ápolt sarkak, és a szépen lakkozott körmök mutatnak jól. Amennyiben magunk végezzük ezt a műveletet, akkor használjunk sarokreszelőt is, amellyel eltávolíthatjuk a bőrkeményedéseket. A legjobb, ha ezt tusolás közben tesszük. Amennyiben nyitott cipőben járunk, lehetőleg minden második nap gyengéden dörzsöljük át habkővel a sarkunkat. A körmöket – akár a lábról, akár a kézről van szó – egy irányban reszeljük formára, majd vigyünk fel alapozó lakkot, és erre kerüljön a szín. Ügyeljünk arra, hogy ne lakkozzuk teljesen ki a körmöt, a széleken hagyjunk egy vékony csíkot, ettől elegánsabb, vékonyabb és hosszabb lesz.

A hónap sminkterméke:

A szemöldökformázó zselé vagy ceruza, amellyel élénkebbé tehetjük akár a már barnuló, akár a hófehér arcot. És mivel a napozás hatására változik a hajunk színe, ezért nem árt, ha a szemöldökünket hozzá festjük, így lesz teljes az összhang.

   Termékajánló

VICHY Lift Activ H A
ránctalanító és bőrmegújító
szemkörnyék-ápoló 5499 Ft
LA ROCHE POSAY
Színezett nappali krém
3999 Ft
BIOTHERM
Exfoliáló tej ultra krémes,
energizáló testradírral 6800 Ft

GARNIER AMBRE SOLAIRE
UV SENSITIVE

napozótej 3999 Ft
MAC szemöldökzselé
Formázó és színező
3500 Ft
Gillette Venus Embrace
Az első ötpengés női borotva 3799 Ft

 

Még több az e heti Nők Lapjából:

Zséda szeretne még egy babát »
D. Tóth Kriszta: Nemakaromnemakarom! »
Sztármamák, mesterséges megtermékenyítéssel »
Tamással, sülve-főve: Hóvégi hagymamaraton »
Házi kedvencekből gyerekjáték? »
Férfit vagy nőt válasszak? – Megtalálja a zsák a foltját! »

 
A Nők Lapjára itt fizethetsz elő »

Exit mobile version