Sosem a vendég, hanem csakis a szakács tehet róla!

nlc | 2009. Szeptember 30.
Ha az RTL főzi, habzsolják, ha a tv2, fintorogva kiköpik. Az örök másodiknak el kéne gondolkodnia: érdemes-e egyáltalán saját gyártású műsorokkal előállnia?

A 39. hét nézettségi adatai szerint a 18-49 év közötti magyar nők az RTL saját gyártású műsorait szeretik, nézik, míg a tv2-nél csak a külföldről vásárolt sorozatokra kíváncsiak. Ezért első újra és mindig és állandóan a Barátok közt (legközelebb tényleg csak annyit írok, hogy kék nefelejcs), így volt ez most is, félmilliónál több néző. Saját gyártmány a Fókusz, második hely, kedden az éppen tévézők 41,27%-a nézte. Ellenben konzerv az újabb hatvanezer nézőt gyűjtő Doktor House a tv2-n, aki a bronzérmet szerezte meg közel 360.000 nézővel.

Oké, a negyedik helyre az RTL is amerikai filmet lökött be, ez a Szahara, 338.005 női nézővel – Matthew McConaughey bicepszei, ennyit mondok. Őt viszont megint egy saját gyártású RTL-es program, a Vacsoracsata követi, 39,04%-kal, nem várt másodvirágzás – csak azok a trikócskák Reviczky Gáboron, csak azokat tudnám feledni!

Persze sorozatban is erős az RTL: a New York-i Helyszínelők stabil versenyző a top10-ben, most is odaért a hatodik helyre, utána pedig a tv2 jön a Jóban Rosszbannal: alig feleannyi néző, mint Berényiéknél, és a pánikszerű bulímia keretében kidobált szereplők jelzik, hogy túl sokba kerül ez a hetedik (kedden), illetve tizenegyedik hely (hétfőn) a tv2-nek.

Főleg, hogy az RTL-nek az átszervezések is bejöttek: a nézők követték a Lie to me-t az új, pénteki idősávba, 265.477 hölgy vadászta Tim Roth csapatával a hazugságokat, mögötte alig lemaradva a tv2-n futó NCIS. A top10-ben ezen a héten is az RTL dominált, a tízedik helyre beérkező Cobra 11 révén 7:3-ra nyerte a meccset.

Ami azonban igazán tanulságos, az a már említett saját vs. készen vásárolt műsorok viszonya. Az RTL saját műsorral vezeti a listát, saját műsora a második, összesen három ilyet juttatott be a legjobb tíz közé – szemben a tv2 egyetlen ilyen, a már említett módon sántikáló napi sorozatával a hetedik helyen. Utóbbi csatorna új műsorai borzasztóan alulteljesítenek: a Celebműszak a 18., míg a Párbaj a 26. helyen szenved. Azt pedig ne feledjük: sosem a vendég, hanem csakis a szakács tehet róla.

Exit mobile version