Tanulásért olcsóbb kötelező biztosítás

Horváth Zsolt | 2009. November 17.
Olcsóbb kötelező biztosítást kínál a KÖBE azoknak, akik hajlandóak baleseti statisztikákat olvasni, KRESZ- és baleset-megelőzési tesztet kitölteni havonta egyszer.

Érdekes újdonsággal vágott neki az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampánynak a Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE). A több mint 170 ezer szerződést kezelő egyesület létrehozta a Tudatos Vezetők Klubját. A virtuális klubbal a balesetmentes vezetést kívánják elősegíteni, miközben a csatlakozók díjkedvezményt kapnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukból. A kedvezményt azonos szerződő maximum öt gépjárműre érvényesítheti.

Persze a klubtagság kötelezettséggel is jár, a résztvevők vállalják, hogy biztosításuk kezdetétől a szerződés fennállásáig, minden hónapban egyszer belépnek a KÖBE baleset-megelőzési oldalára, ahol, aktuális baleseti elemzéseket, évszaknak megfelelő vezetéstechnikai információkat olvashatnak, illetve kitöltik a havi aktuális baleset-megelőzési és/vagy KRESZ-tesztet.

A kitöltés után ellenőrizhetik saját magukat, hogy milyen találati arányt értek el. 2010 decemberében pedig felmérhetik, hogy az év során mennyit gyarapodtak az ismereteik.

Exit mobile version