Léleküdítő dizájn szívmelengető italokhoz

nlc | 2009. November 24.
Forralt bor, tejeskávé, mézes tea, forró csoki, karácsonyi puncs... A téli zimankó egyik nagy előnye, hogy elmerülhetünk a forró italok élvezetében. Kiválasztottunk néhány csinos, stílusosan hófehér bögrét, amellyel még teljesebbé teheted az élményt.

Romantikusoknak

A romantikába sok minden belefér. Polly George keramikus bögréinél a végletekig leegyszerűsített, modern formát csak a lepkeszárnyak finom íve töri meg. Ennél jóval merészebbek Tina Tsang rokokó ihlette munkái, ahol a csészék, kancsók, cukortartók fülét pajzán női lábak helyettesítik.

www.pollygeorge.com

 


www.undergrowthdesign.com

www.undergrowthdesign.com

Praktikusaknak

Az olaszok kávészeretete mindenki előtt ismert. Matteo Thun olasz dizájner Aroma nevű kollekciójának darabjai annak készültek, aki forrón issza a kávét vagy a kapucsínót. A porceláncsészére rögzített műanyag gyűrű védi az ujjad attól, hogy megégesd.
Volt már olyan, hogy nem tudtad hova tenni a kiázott teafiltert? Jonas Trampedach teásbögréjéhez ötletes alátétet is tervezett, amelynek mélyedésében pont elfér egy filter.

Matteo Thun – www.design-3000.de

 

Jonas Trampedach – www.yankodesign.com

Szerelmeseknek

Sunman Kwon tervező kitalált még egy okot, amiért érdemes meginni a teát vagy a tejeskávét az utolsó cseppig. Minél üresebb a bögre, annál inkább egyértelmű az üzenet. Hogy ez az italnak vagy a megkínált embernek szól, azt már rád bízzuk. Keserű csoki vagy fahéj a tejhabon? Ezekkel a fémlapocskákkal most könnyedén hópihe, szív vagy kör alakkal díszítheted az italod.

Sunman Kwon – www.yankodesign.com

 


IKEA

Környezettudatosoknak

Ne higgy a szemednek! A két pohár közül egyik sem az, aminek látszik. Az összegyűrt műanyag pohár és a fedeles papírpohár is hófehér porcelánból készült. Nem csak a környezetvédők látják be nagyon hamar, hogy ezeket a poharakat igazán kár lenne eldobni.

www.dcigift.com

 


www.design-3000.de

Kávé.lap.hu »
Tea.lap.hu »
Design.lap.hu »

Exit mobile version