C-vitaminnal az egészség megőrzéséért!

Jovital® | 2010. Január 12.
Létezik fontosabb egy szülő számára, mint gyermeke egészsége? Aligha. A gondolat akkor válik sürgető valósággá, ha gyermekünk megfázik, köhög, tüsszög. Ilyenkor szaladunk az orvoshoz, a gyógyszertárba, pedig kitartó megelőzéssel a megfázásos betegségek egy része minden bizonnyal elkerülhető lenne. Kérdés, hogyan?

Tudjuk, hogy a téli hónapokban az immunrendszer védekezőképességét természetes C-vitamin forrásokkal, elsősorban citrusfélékkel (citrommal, naranccsal, grépfrúttal, mandarinnal, kivivel), téli zöldségekkel (káposztafélékkel, céklával) és különféle bogyótermésekből készült teákkal (csipkebogyó, hibiszkusz) lehet fokozni. Mivel a C-vitamint a szervezet nem képes előállítani, és a felesleget ki is üríti, fontos, hogy a természetes C-vitamint folyamatosan, és nem csak a betegségek beköszöntével pótoljuk. Ám gyakran előfordul, hogy a gyerek nem szívesen eszi az eléje tett zöldséget, unja a déligyümölcsöt, elutasítja a teát. Ilyenkor mi a teendő?

Ismerve a szülői igényeket is, az EGIS kifejlesztett egy több szempontból teljesen újszerű C-vitamin készítményt, a Jovital® C rágótablettát. Sikerült egy olyan természetes alapú C-vitamint kidolgozni, amely a kicsik és fiatalok által kedvelt rágótabletta formában fogyasztható. A természetes narancshéjból kivont aromáknak köszönhetően íze a valódi narancshoz hasonlóan kellemes. Mindkét tulajdonság elősegíti azt, hogy a gyerekek nem a szülő unszolására, hanem élvezeti értéke folytán, saját akaratukból fogyasszák, biztosítva ezzel a megelőzéshez szükséges C-vitamin bevitelt a szervezetükbe.

A Jovital® C rágótabletta egyedülálló módon – a benne lévő vitamintartalom 25%-ának megfelelő – teljes értékű, koncentrált, természetes narancslé-kivonatot tartalmaz. Ez azért jelentős különbség a tisztán mesterséges úton előállított aszkorbinsavval szemben, mert a narancsban található gyógyhatású vegyületek, az ún. bioflavonoidok elősegítik a C-vitamin, szervezetbe történő könnyű felszívódását, ezen túlmenően erős aszkorbinsav stabilitást biztosítanak és antioxidáns hatással bírnak.

 

A Jovital®C fejlesztői a szó szoros értelében mindenkire gondoltak. Mivel cukrot vagy a hétköznapi értelemben vett mesterséges édesítőszert (pl.: szacharin, glutamát) nem tartalmaz, ezért cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják. Ráadásul laktózmentes, így laktózérzékenyeknek is ajánlható. A Jovital® C édes íze a fogvédő xylitnek és a szorbitnak köszönhető. Ezek az összetevők azonban olyan, természetben is előforduló anyagok, amelyek csekély kalóriaterhelést jelentenek a szervezet számára. Így a készítményt fogyókúrázók is lelkiismeret-furdalás nélkül szedhetik.

A Jovital® C rágótabletta ötféle kiszerelésben került forgalomba, alkalmazkodva a különféle korosztályi igényekhez: 100 mg 60 db, 200 mg 30 db, 200 mg 60db, 500 mg 30 db, 500 mg 60 db. Kapható a gyógyszertárakban.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet.

www.jovitalc.egisvenynelkul.hu

Exit mobile version