Szépségkirálynők a porban

nlc | 2010. Január 21.
Ritkán látni szépségkirálynőket, kezükben gyalogsági ásóra emlékeztető lapáttal. A Bamakóra készülő Serdült Orsolya és Budai Zsuzsanna esetében ez mégsem meglepő, az már inkább, hogy az ő cuccaiknak nem jutott hely az Afrikára felkészített autóban.

Dzsip, de utcai

Elkészült Serdült Orsolya, alias Miss World Hungary 2009 és Budai Zsuzsanna, Miss Universe Hungary 2009  autója, amellyel ha minden jól megy, Budapestről egészen Bamakóig hatolnak. A január 16-án rajtolt túrán a hölgyek egy műszakilag teljesen széria Volkswagen Touareggel mentek.

A Porsche Hungaria idén adta el hazánkban az ezredik Touareget, ami azért érdekes, mert míg a Phaeton világszerte vaskos bukás, a gyár másik luxusmodellje itthon és külhonban is kimondottan sikeres. Pedig a Touaregnek jórészt ugyanazon márkákkal kellett megvívnia a vevőkért, mint a Phaetonnak a maga osztályában.

Emelt légrugózással

Frappáns volna az ezredik hazai Touareggel indulni, de a két lány nem a jubileumi autót rázza szét Afrikában. Autójukat a háromliteres, V6-os TDI motor hajtja, a maximális nyomaték 550 Nm. Ha mély homokos szakaszra tévednek, nagyon jól jön majd a turbódízel ereje.

A plázaterepjárókkal szemben a Touareg és testvére, a Porsche Cayenne valódi dzsipként is bevethető. Jó pénzért kapni hozzájuk hátsó és középső differenciálzárat is, de mivel a lányok nem offroadozni mennek, az övékből hiányzik. Van viszont felező és légrugózás, utóbbi a hasmagasság növelése miatt jó.

Kétféle emelés segíti a légrugós autót az afrikai terepen. A gyári nulla pont szoftveres átállításával a légrugózás magasabban tartja a kasztnit a kerekek felett, míg a nagyobb átmérőjű kerekek a tengelyek, differenciálházak alatt biztosítanak több helyet.

Még több izgalmas titokért és a fotókért kattints!

 

 

 

 

Exit mobile version