5 exkluzív szánkó

m.e. | 2010. Február 04.
A klasszikus faszánkó, a költségtakarékos műanyag zsák vagy a 90-es években slágernek számító popsisí bizonyos körökben labdába sem rúghat a lengéscsillapítós, alumíniumvázas ródlik mellett. Lássuk az öt csúcsmodellt!

A francia Citroën által 2008-ban meghirdetett dizájnverseny győztese volt ez a különleges szán. Tervezője, Ognyan Bozhilov a versenykiírásnak megfelelően az autógyár modelljeinek elemeit és a gyár logóját használta fel. Sajnos kereskedelmi forgalomban nem kapható.

Yanko Design

A Champion de Luxe névre keresztelt szánkó nemcsak elegáns, hanem praktikus is. Egy felnőtt kényelmes, ergonomikusan kialakított ülésben csúszhat le a lejtőn. A rugalmas, fagyálló műanyag a legzordabb időjárásnak is ellenáll, további előnye, hogy összecsukható, könnyen szállítható. Már csak egy jó kis domboldalra van szükség!

Champion de Luxe

Aki még ennyivel sem elégszik meg, és a pálya ördöge szeretne lenni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A luxussportautóiról ismert Porsche Design Studio ugyanis megtervezett, a cég pedig piacra dobott több szántípust is. A cég logójával díszített alumíniumszánt 333 fontért, a kevésbé exkluzív hiperkönnyű ülésest pedig 173 fontért már magunkévá is tehetjük.

Porsche

 

Porsche

A svájci Fun-Care AG modern, légpárnás szánkója nem összetévesztendő a szintén Airboard névre hallgató, föld felett sikló, légpárnás motorral, amelyet a közutakon is lehet használni. A fánk alakú szánkót tíz év kemény kísérletezés után vezették be a piacra, azóta meghódította a svájci lejtőket. Ha arra járunk síelni, mindenképp érdemes kipróbálni!

Airboard

Az Alurunner® full extrás high-tech szánkó, amely a legmodernebb technikát ötvözi a vonzó dizájnnal. Ki ne szeretne ilyen csinos darabot a popója alá, amely ráadásul úgy suhan, mint az álom? Az alumíniumváz, a rozsdamentes alkatrészek, a lengéscsillapító és a felvakszolható szántalpak a síelőkkel és a snowboardosokkal is elhitetik, hogy a szánkózás sem gyermeki móka csupán.

Alurunner®

 

Exit mobile version