Merészek, újítók és kismamák

nlc | 2010. Február 18.
Design, divat, siker és anyaság. Ez utóbbi kakukktojásnak tűnik, de nem a havonta megrendezett design vásár, a WAMP szervezői számára. A három kismama munkáját gügyögő babák, trendi divattárgyak és a neves Ernst & Young "Az év üzletembere" különdíja szegélyezi.

 

Matheidesz Réka

Hogy milyen az ideális XXI. századi nő prototípusa? Napközben trendi, stílusos és sikeres, este vonzó feleség és gondos anya, naprakész információi vannak a gazdaságról, a divat és design világának legfrissebb színeváltozásairól, de bármikor mélyreható vitát képes folytatni a legkímélőbb babapopsi-krémekről is. Na persze, mondhatnánk, minderre maximum egy marslakó-mama lehet képes. Néhány elszánt nő mégis megpróbálja a lehetetlent, és szédületes hajrában tempózik a sikeres kismamák kevéssé kitaposott pályáján. Így tettek WAMP design vásár ötletgazdái is, akik a gondos kismamáskodás mellett sikeres projektvezetők, az ügyvezető Matheidesz Réka pedig a rangos, Ernst & Young Év üzletembere pályázat „Merész újító” különdíjasa.

A 2006 óta havonta megrendezett WAMP a friss designtermékekre éhes közönség szinte kötelező hétvégi zarándokhelyévé tette az Erzsébet-tér, Gödör Klub környékét. A standokon fiatal iparművészek kínálják portékáikat az egyedi tervezésű cipőktől a rafináltan hajtogatott táskákon át a testrészeinket újraértelmező ékszerekig. A design vásár a látogatóknak a megszokott divatboltok egyforma kínálata előli menekülő utat, a kiállítóknak pedig megmutatkozási lehetőséget kínál. A WAMP így sikeresen közelíti egymáshoz a művészeket, a gazdaság szereplőit és a nagyközönséget.

Mindemellett a WAMP remek vasárnapi programot kínál családoknak, fiataloknak, turistáknak, és mindenkinek, aki vérpezsdítően új formákra vágyik. A három főszervező szupermami kiemelt figyelmet fordít a családos látogatókra, így a különleges, színes-formás játékok és a stílusos kismamák designkellékei mellett gyereksarokkal is készülnek.

A kiállítók között egyre több az újrahasznosított anyagokból dolgozó művész, hiszen egy gumiabroncs-belső öv vagy egy bakelit gyümölcstartó nemcsak pimaszul sikkes stílusával tűnik ki, hanem a környezettudatos gondolkodás fémjele is.

Az új évtized a WAMP számára az új generációt is jelenti. A WAMP-mamákat megihlette lurkóik frissessége, így 2010-től a design vásár is egészen új formában jelentkezik. A február 21-i rendezvény már az új szellemiség jegyében, megújult terekkel és újonnan debütáló tehetségekkel várja a látogatókat, így garantáltan nem csak az újszülötteknek lesz minden új.
Bővebben itt olvashatsz a február 21-i WAMP-ról! »

Exit mobile version