Érdekelnek a pécsi programok? Akkor irány a Pécs2010 InfoPont!

nlc | 2010. Február 26.
Ismét új távlatok nyílnak a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program kommunikációjában. Miután országossá vált a Pécs2010 InfoPont hálózata, február 25-től Budapest szívében új InfoPont várja az érdeklődőket.

Teljes körű információs szolgáltatás Budapesten

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programban nagyon fontos szerep jut a fővárosban élők, valamint a Budapestre látogatók tájékoztatása is. A tegnapi napon Budapest belvárosában, a Váci utca 40. szám alatt új Pécs2010 InfoPont nyitotta meg kapuit az V. kerületi önkormányzattal való együttműködésnek köszönhetően.

Az új InfoPontban nemcsak a kulturális-művészeti eseményekről kaphatunk tájékoztatást. Az intézmény munkatársai közönségszervezéssel is foglalkoznak, valamint előre megbeszélt időpontban csoportok részére is tartanak rövid előadást a Pécs2010 programról. A Váci utcai InfoPont kitűnő helyszín lesz kisebb rendezvények számára, többek között pécsi kötődésű művészek alkotásainak kiállítására.

 
 

 

Egy magángaléria is csatlakozott az információs hálózathoz: a dr. Vilics Judit művészettörténész által üzemeltetett kiállítóhelyen (Budapest, Dísz tér 9.) is folyamatos tájékoztatást kap a nagyközönség a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programról. A helyszín különösen kiemelkedő, hiszen Budapesten évente 5,4 millió turista fordul meg, s a fővárosba látogatók 94%-a ellátogat a Budai várba. A galéria pécsi alkotók műveiből nyílt kiállításoknak is otthont ad a jövőben. Emellett hamarosan a főváros több pontján – többek között a Westend City Centerben – nyílnak InfoPontok.

 

Országos szintű InfoPont hálózat

Az Európa Kulturális Fővárosa programban kulcsfontosságú szerep jut a kommunikációnak. Pécsett éppen ezért már 2007-ben (más kulturális fővárosokat megelőzve) megnyílt az első InfoPont; a belváros szívében álló intézmény a lakosság teljes körű tájékoztatását tűzte ki célul.

A Széchenyi téri helyszín 2009. március 24-én újabb hat InfoPonttal bővült, az összes jelentős városrészt lefedve. 2009 nyarán a hálózat 14 regionális InfoPonttal egészült ki a Dél-Dunántúli Régióban. A bővítés utolsó állomásaként a hálózat országossá vált a Kulturális Központok Országos Szövetsége közreműködésével, mindez további 46 új helyszínt jelentett.

A Kulturális Központok Országos Szövetsége, valamint a Pécs2010 Menedzsmentközpont megállapodásának értelmében a közösen működtetett InfoPontok a főbb tájékoztatási, információs szolgáltatáson túl a Pécs2010 programhoz kapcsolódó rendezvények, lakossági fórumok szervezését, illetve a Pécs2010 InfoPontok körzetében élő, tevékenykedő lakosság, valamint a civil szervezetek tájékoztatását is vállalják.

Bővebben
: www.pecs2010.hu »

Exit mobile version