Örömmámor a tv2-nél? Minden bejött nekik!

nlc | 2010. Március 10.
Na, most van miért pezsgőt bontatni a kisebbik országos kereskedelmi csatornánál: a tévénéző hölgyek az elmúlt héten egálra hozták ki az RTL-t és a tv2-t.

27 idegen igen

Nagyon régen volt már ilyen: a 18-49 év közötti magyar nők 5:5 arányban szavaztak bizalmat a két országos kereskedelmi tévének, a top10 teljesen kiegyensúlyozott képet mutat. Sőt, ebben a csoportban az aranyérem is a tv2-é lett: a 27 idegen igen című romantikus film vasárnap este tönkreverte az RTL-es riválist, a megint vicces parókában parádézó Nicolas Cage Tolvajtempóját. A Grace Klinikából ismerős Katherine Heigl viszonzatlan szerelme bő 41%-ot hozott a tv2-nek, míg az RTL-es vetélytárs (az ijesztő platina-raszta Angelina Jolieval) csak 28% fölé tudta verekedni magát, az ötödik helyre szorult.

A bevett dolgok persze működnek az RTL-nél is: második a Barátok közt 37,22%-kal, harmadik A mentalista, negyedik a Fókusz, és eztán jön a vasárnap esti Tolvajtempó. Innentől viszont megint a tv2-é a terep: a megtáltosodott Napló a hatodik helyre volt jó 33%-kal, és végre-valahára megkaptuk a hónapokra jegelt, évadzáró House-epizódot is, 32,66% nézte.

Lett volna ez több is, de nyilván tetemes azok száma, akik nem vártak december elejétől márciusig, hanem, khm, „alternatív utakon” már megnézték ezt a részt.

Itt jön még a Jóban Rosszban, már nem akkora király, mint amikor krimibe fordult a sorozat mérgezéssel és öngyilokkal, de a nyolcadik hely is elfogadható a fél évvel ezelőtti számokhoz képest. Kilencediknek meg jó volt az NCIS: Los Angeles – ne legyen igazam, de ez a mutáció jóslatom szerint nem sokáig fog a felső traktusban tanyázni. A kisfiús báját elveszített, tokásodó Chris O’Donnell harmatgyenge, LL Cool J-nek pedig hiába meggyőzően széles a háta, nem fér el rajta egy egész sorozat. Igen, Amerikában hatalmas a nézettsége – de ez itt nem Amerika, mások az igényeink. Kint az eredeti NCIS is pörög, nálunk inkább csak elpöszörög. Meglátjuk.

Tízedik a Vacsoracsata, és hogy itt is egy komoly ellenkampányt nyissak: itt a tér, hölgyeim, a Hal a tortán már megdöglött, még egy kicsit kell süllyednie az RTL-es versenytársnak, és akkor talán elbúcsúzhatunk ettől a végtelenül elfáradt, sokadik bőre lenyúzása után is képernyőn tartott formátumtól.

Ami azonban igazán fontos a héten, az az, hogy a tv2 elindíthatja a Főnix-hadműveletet. Hosszú ideje nem láttunk már olyat, hogy valódi versenyre kényszerítette az RTL-t, hát drukkoljunk neki: nekünk, a nézőknek ugyanis mindig a verseny használ.

Hajrá tv2!

 

 

Exit mobile version