Különvélemény – Új sorozat a Nők Lapja Cafén!

nlc | 2010. Május 15.
Különvélemény címmel útjára indítjuk új sorozatunkat, amelyben minden nap egy sikeres nő kommentálja majd a világ közéleti híreit. Akik a híreket szemlézik: Karafiáth Orsolya, Soma Mamagésa, Winkler Nóra, Für Anikó és Peller Mariann.

S hogy hírkommentátoraink honnan értesülnek a legfrissebb hírekről? Mire kíváncsiak, mit hallgatnak, mit olvasnak? Reggel vagy este, esetleg naponta többször is figyelik a híradásokat? Sorozatunk elindítása előtt kifaggattuk őket arról, ők hogyan válogatnak a hírek sokaságából.

 Hétfő – Karafiáth Orsolya

Hírekkel kelek, hírekkel fekszem. Reggel, míg fő a kávé, a gép beindul, első napirendi pont: keresés. Utolsó huszonnégy óra, saját nevem a téma, lássuk, mit tudok meg magamról. A rövid önismereti gyors ébresztés után rá egy hírportálra, főcímek, egy-két kattintás, megtudom, mit aludtam át. Napközben, ha van időm, megnézek komolyabb oldalakat is, szeretem az elemzéseket, hírkommenteket, főképp a politika érdekel. Este, lefekvés előtt ugyanezek a körök. Hétvégente nem csak online, szeretem a mellékleteket, bírom a Narancsot és az ÉS-t, ezekkel elvagyok a kádban. Nem szeretem nem tudni, mi a pálya. Bár a sok hír gyakran összekavarodik a fejemben, az agyi „kopipészt” furcsa tényzombikat gyárt, amiket szörnyülködve adok tovább.
A hírek úgy működnek bennem, mint a pletykák, semmit nem bírok magamban tartani.

 

 Kedd – Soma Mamagésa

Mivel sokat autózom, a rádió gyakran jelen van az életemben. Ez az egyik fő hírforrásom, a másik az internet. Több kedvenc híroldalam van, illetve van olyan is, ami eleve a híreket gyűjti össze. Ez igen praktikus. Ritkán szörfölök a neten, annyira elfoglalt vagyok, hogy erre nincs időm, ahogy tévézni sem. Hetek, hónapok múlnak el úgy, hogy bekapcsolt készüléket sem látok. Utoljára gimis koromban tévéztem. Viszont majdnem mindennap beülök a gép elé. Leginkább a JELEN-ben, a hús-vér életben való ittlét érdekel.

 Szerda – Winkler Nóra

Reggelenként egy hírportállal kezdek, hogy tudjam, mi az aznapi hergelés, utána jön az Artmagazin.hu és ha van időm, az Artnewspaper.com. A telefonomon is tudok netezni, ezért napközben is rá szoktam nézni, hogy mi újság, mert sok mindent csinálok, és szeretek képben lenni. Plusz a sógorom mindig küld linkeket olyan cikkekhez, amiken a haját tépi – vagy istenien szórakozik –, úgyhogy elég jól el vagyok látva.

 Csütörtök – Für Anikó

Csendben készülődve indulok útnak reggelente. Csak az autóban kapcsolom be a rádiót, és kizárólag olyan adót választok, ahol objektív, hiteles hírekkel várnak. Felbosszant, ha a híreket, a világ és az emberek sorsát felületesen, bután tálalják. Bevallom, egyszer arra is rászántam magam, hogy betelefonáljak, amikor a rádióban a műsorvezetők azt latolgatták: zenei szempontból tulajdonképpen nem is olyan nagy baj, hogy John Lennon már nem él. 

 Péntek – Peller Mariann

A legfrissebb hírekről minden reggel a tévéből értesülök, és minden este megnézem a híradót is valamelyik kereskedelmi csatornán. Imádom a nyomtatott sajtót, rendszeresen vásárolok napi- és hetilapokat is – a legjobb időtöltés ezek böngészése utazás közben (nincs jogsim, BKV-zom…). Nem kattanok rá a sporthírekre (vessenek meg nyugodtan!), a politika pedig csak annyira érdekel, hogy képben legyek, ha valahol szóba kerül. A gazdasági hírek is távolabb állnak az érdeklődési körömtől. Minden más felcsigáz, ami egy nőt általában: közélet, bulvár, szépségápolás – éljenek a fogyókúrák!!! 🙂 –, még a tudományos felfedezések is.

 

Exit mobile version