Rettenet – Egy teljes kutyacsaládot dobott valaki utcára

fa | 2011. Január 12.
Nagy a valószínűsége annak, hogy a kutyacsaládot korábbi tartója egyszerűen szélnek eresztette.
Rejtélyes állathalálok – a világvége előszele?

Az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett ebrendészetet egy állatbarát értesítette a városrészébe költözött kóbor kutyacsaládról. Az anya- és apakutya társaságában két kölykük is ott tanyázott a szegedi kertváros hideg utcáján. 

Az állatokat rövid időn belül sikerült a szakembereknek megfogni, majd az Orpheus állatvédelmi telepére szállították őket. Az állatok élelmet kaptak, külső-belső parazitáktól mentesítve lettek. A kutyusok barátságosak, szeretetre éhesek, értetlenül állunk a helyzet előtt, hogy az egész falka az utcán végezte. Mind a négy jószág keresi (egyben vagy külön – külön) az ebrendészet többi kivihető lakójával együtt szerető befogadók jelentkezését.

Szerető gazdit keresnek a négytagú kutyacsaládnak

 

 

 


Sok állat végzi utcára kidobva…

Sokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!
Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált/megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat! A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a 20/360-98-46-os telefonszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről is.

Exit mobile version