Kis kékségek

nlc | 2011. Február 17.
Színes kütyüket bemutató sorozatunk következő epizódjában annak néztünk utána, milyen jó kékességű elektronikai cikkek kaphatók manapság.
A Samsung Blue Earthről már megemlékeztünk egy korábbi összeállításunkban, ez ugyanis olyan kék telefon, ami „belül zöld”, a napelemes hátlapnak és a környezetbarát funkcióknak köszönhetően.  Aki hagyományos telefonra vágyik a kékes beütés mellett, annak a Nokia X2 lehet a megfelelő választás. Az érintőképernyős, okosabb telefonok között kutakodva belefuthatunk például a Sony Ericsson zenemobiljába, a Yendóba, illetve az Xperia Arcba, ami a mélykék szín mellett a különleges, homorú formával is vonzza a szemet. Nem ez a legfontosabb információ vele kapcsolatban, de a kékben is kapható Nokia N8 arról is nevezetes, hogy ilyen telefonnal forgatott a mobilgyártó egy promófilmet Pamela Andersonnal, Ed Westwickkel és két rajongóval a főszerepben.
 
Nokia N8, Nokia X2, Sony Ericsson Xperia arc, Sony Ericsson Yendo
Nokia N8, Nokia X2, Sony Ericsson Xperia arc, Sony Ericsson Yendo

 

A legfrissebb, kékben is létező fényképezőgépek egyike a Canon új modellje, a szupervékony fémházzal felszerelt IXUS 115 HS. Kisebb mennyiségű fénykép- vagy adathalmaz hurcolászására megfelelő lehet a Kingston 4 gigabájtos pendrive-ja, amivel mellesleg építőkockásat is lehet játszani, ha éppen több van nálunk, ugyanis legószerűen egymásba csúsztathatók. Ha ennek az adatmennyiségnek minimum nyolcvanszorosát szeretnénk magunkkal vinni, akkor vagy nagyon sok pendrive-ot kell egymásba dugni, vagy választhatunk egy hordozható merevlemezt is, mint például az iomega eGo, amire villámgyorsan átpöccintheted az adataidat, ha újfajta, 3.0-s USB csatlakozó van a gépedben.
 
Kingston DataTraveler Mini Fun Generation, iomega eGo Midnight Blue 3.0, Canon IXUS 115 HS
 
Notebookok között természetesen kicsi és nagy is akad, ami megy a kék szemszínhez. Nem árt azonban, ha a laptopot inkább funkciók, felszereltség és teljesítmény alapján választjuk. Ezeken ugyanis nehezebb későn változtathatni, míg egy-egy vidám notebookskint bármikor ráhúzhatunk a gépre. Mivel ilyen matricából lehet személyre szabottat is készíttetni, saját méretben és saját fotóról, éppen ezért random választottunk ki egyet, csak a hangulat szemléltetése kedvéért.
 
ACER AS5536G-642G25MN notebook, Samsung N150 (NP-N150-KA04HU) netbook, Blue Psycho laptop skin (Videogame-skins)
 
A másik megoldás az, ha notebooktáskából vagy -tokból szerzünk be egy kedves kék darabot. Mobiltelefon-tartókból a kedvencünk a kapucnis, kézzel készített darab, amit az Etsyről lehet megrendelni, vagy a házi varrószalonban lehet előállítani. 
 
Golla Sunny notebooktáska, Canyon CNR-NB20BL netbooktok, CASE LOGIC LNEO-10B notebooktáska, splashingKoi mobiltok (Etsy)
 
Kékes zenei hangulathoz Apple lejátszó, játékosabbaknak a Miki egér fejét utánzó iRIVER is szóba jöhet. Fülhallgatóból a finomabb lelkületű, rendszerető egyedek választhatnak halványkék apróságot, megfelelő tokkal. A feltűnésre (és brutálisabb hangzásra) vágyók halálfejes Skullcandy fülessel is zúzhatnak.
iPod nano, iRIVER S1 M Player, Canyon CNR-EP5, Skullcandy Hesh S6HECZ-079
 
A számítógépről és a kék színről egyeseknek még mindig a „kék halál” jut az eszébe, pedig ezzel a kihalófélben lévő vadállattal már egyre kevesebben találkoznak élesben. Mindenesetre még mindig lehet kapni azt az övet, amelynek a csatján a lefagyott Windows képernyőjét örökítették meg. Kék színben pompázik a Like pecsét is, amivel élőben, papíron is lehet a Facebook eszközével jelezni, ha valami szimpatikus nekünk.
 
Windows Blue Screen of Death Belt, Clocky Alarm Clock, Driin mobiltartó, Like pecsét
 
A kékben is kapható Clocky Alarm Clock Wheels ébresztőóra úgy garantálja a friss felkelést, hogy ébresztéskor nekilódul, így a gazdája kénytelen utánaeredni, ha le akarja állítani.  Utolsó kék hasznosságunk pedig a Driin mobiltartó, amivel a fali konnektorok körül tekergőző kábelek káoszát szüntethetjük meg a mobiltelefon töltése közben.
 
 
Exit mobile version