Csecsemők, akiket béranya szült

nlc | 2011. Március 27.
Két csecsemőt akartak egy mikrobusz hátsó ülésében átcsempészni az ukrán–magyar határon. A gyerekek annyira nyugodtak voltak, hogy az ukrán határőrök először halottnak hitték őket. Azóta kiderült: a kicsiket ukrán béranya szülte.
Fotónk csak illusztráció
Fotónk csak illusztráció

Tiszta ruhában, ápoltan vitték a megyei kórházba az újszülött ikerpárt a határról – mondta a TV2-nek a munkácsi gyerekkórház főorvosa. Szerinte látszik, hogy gondoskodtak róluk. Ukrán béranya szülte őket, biológiai szüleik franciák, és meglátogatták a kórházban. Az ukrán őrök szerint a kicsiket erősen bedrogozták, s emiatt halottnak hitték a csecsemőket. Mind az apa, mind az anyuka zokogtak, látszott rajtuk, hogy egy álmuk teljesült, elmondták, hogy tizenhárom éve várnak a gyerekekre, tizenhárom év sikertelen próbálkozás után születettek a babák.

Ukrajnában legális a béranyaság, Franciaországban viszont nem, ezért – azt mondják – kerestek egy ügynökséget, amelyik ukrán béranyákat közvetít és intézi az útleveleket. Az ügynökség a gyerekek születése után nem segített, útlevelet pedig nem kaptak. Így ahelyett, hogy útlevéllel utaztak volna, egy lakókocsi hátsó ülésébe rejtették a babákat, de az apa és a nagyapa gyanús lett a határőröknek.

Te fogadnál béranyát? Fórumozók véleményeit gyűjtöttük össze. 

Franciaországban nem engedélyezett a béranyaság. Feketén akár 40 ezer dollárba is kerülhet ez a szolgáltatás, Ukrajnában azonban már 15 ezerért is elérhető. Amit a szülők tettek, bűncselekmény. A béranyát még keresi az ukrán rendőrség.

Az elmúlt esztendőkben sztárok egész sora vette igénybe béranya segítségét. Béranya hordta ki Sarah Jessica Parker ikreit, Elton John fiát, és Nicole Kidman második kislányát is. 

Exit mobile version