Hozzávalók:
- 2 db kígyóuborka
- 3 szál újhagyma
- 3 cm gyömbér
- 3 ek almaecet
- 3 ek barna cukor
- 2 ek olívaolaj
- 40 dkg fehér húsú halfilé
- olaj a sütéshez, liszt
Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magházát kikaparjuk, majd vékony lapokra vágjuk. A gyömbért lereszeljük, az újhagymát felcsíkozzuk. A halat nagyobb kockákra vágjuk, szárazra töröljük, megforgatjuk lisztben és bő forró olajban, ropogósra sütjük. Az ecetet a cukorral és az olajjal simára keverjük. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket a hallal és a dresszinggel, majd kis időt állni hagyjuk.
Hozzávalók:
- 60 dkg pangasiusfilé
- 30 dkg fürtös koktélparadicsom,
- 1 csokor bazsalikom
- 2 lime
- 1 dl olívaolaj, 1 kk tengeri só
A bazsalikomot a lime levével, a sóval és az olívaolajjal összeturmixoljuk. A halat hosszú csíkokra vágjuk és bekenjük a bazsalikomos olajjal. Feltekerjük és hármasával, négyesével pálcikára húzzuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráfektetjük a nyársakat, mellé tesszük a fürtös paradicsomot, és forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók:
- 2 zöld alma
- 1 grépfrút,
- 20 dkg kék szőlő
- 20 dkg fehér szőlő
- 3 dl joghurt
- 2 ek méz, 1 kk őrölt fahéj
A mézet a joghurttal és a fahéjjal összekeverjük és hűtőbe tesszük. A gyümölcsöket tetszőleges formára vágjuk, és tányéron szépen elrendezzük. Meg is locsolhatjuk a joghurttal, vagy külön kis tálkában kínáljuk mártogatósként.
A cikk nyomtatásban az e heti Nők Lapjában jelent meg.
A legfrissebb szám tartalmából:
- Mi lesz az ukrán béranyától született gyermekek sorsa?
- Candida – mítosz és valóság
- Böjtös ételek
- Szerinted mitől esnek szét a házasságok?
- Egy élet szerelme, egy élet sikere – Címlapon Elizabeth Taylor
- Rajzoljunk a jobb agyféltekénkkel!
Ha szeretnél előfizetni a hetilapra, itt és most megteheted!