3 recept böjtölőknek

Bereznay Tamás | 2011. Április 06.
Hagyományosan ilyentájt, húsvét előtt böjtöltek az emberek, ám ez nemcsak testi, hanem lelki megkönnyebbülést is jelentett. Manapság kevesen élik át az ilyesfajta teljes megtisztulást, ám mindenképpen érdemes tavasszal tisztítókúrát, néhány húsmentes napot beiktatni, hogy a szervezetünkben lerakódott méreganyagoktól megszabaduljunk. Tamás ezért könnyű, zöldséges, halas, gyümölcsös ételeket ajánl erre a hétre.
Böjtös ételek
Uborkasaláta ropogós hallal

Hozzávalók:

Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magházát kikaparjuk, majd vékony lapokra vágjuk. A gyömbért lereszeljük, az újhagymát felcsíkozzuk. A halat nagyobb kockákra vágjuk, szárazra töröljük, megforgatjuk lisztben és bő forró olajban, ropogósra sütjük. Az ecetet a cukorral és az olajjal simára keverjük. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket a hallal és a dresszinggel, majd kis időt állni hagyjuk.

Halnyárs sült paradicsommal

Hozzávalók:

A bazsalikomot a lime levével, a sóval és az olívaolajjal összeturmixoljuk. A halat hosszú csíkokra vágjuk és bekenjük a bazsalikomos olajjal. Feltekerjük és hármasával, négyesével pálcikára húzzuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráfektetjük a nyársakat, mellé tesszük a fürtös paradicsomot, és forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.


Gyümölcssaláta fahéjas-mézes joghurttal

Hozzávalók:

A mézet a joghurttal és a fahéjjal összekeverjük és hűtőbe tesszük. A gyümölcsöket tetszőleges formára vágjuk, és tányéron szépen elrendezzük. Meg is locsolhatjuk a joghurttal, vagy külön kis tálkában kínáljuk mártogatósként.

A cikk nyomtatásban az e heti Nők Lapjában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

Ha szeretnél előfizetni a hetilapra, itt és most megteheted!
 

Exit mobile version