Tésztamánia – Tamással sülve-főve

Bereznay Tamás | 2011. Június 01.
Nagyanyáinknak még természetes volt, hogy otthon gyúrt tésztából készült a széles metélt vagy a csusza, aztán jöttek a csomagolt száraztészták. Amelyek szintén nagyon finomak, de ha igazán izgalmas ízekre vágyunk, talán egyszer megpróbálkozhatunk az otthon készített tésztával.

Manapság már olyan tipp-topp gépeket is kaphatunk, hogy akár bele is szerelmesedhetünk a gyúrt tészta készítésébe, legalábbis egyik-másik gasztroblogger lelkesedéséből ez olvasható ki. Szerkesztőségünk nőtagjai még győzködik magukat, de ami késik…

                                                       Padlizsános-cukkinis széles metélt


Hozzávalók:

A zöldségeket apró kockára vágjuk és az egész gerezd fokhagymával együtt megpirítjuk. Sózzuk és megszórjuk oregánóval. A fokhagymát kidobjuk belőle. Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és a zöldségekhez adjuk. Nagyon kevés tésztafőző vízzel összeforgatjuk, majd pecorino sajtot reszelünk a tetejére.

                                                                Paprikakrémes gnocchi

Hozzávalók:

A paprikát serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük. Zacskóba tesszük, szorosan lezárjuk és 10 perc elteltével lehúzzuk a héját. A húsát a tejszínnel együtt leturmixoljuk. A hagymát finomra vágjuk, és a kakukkfű leveleivel együtt kevés olajon megfuttatjuk. Ráöntjük a paprikás tejszínt és felforraljuk. A gnocchit kevés sós vízben kifőzzük, és a mártásba szedjük. Ha szükséges, kevés főzővízzel hígíthatjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott kecskesajtot és megszórjuk frissen őrölt fekete borssal.

                                                                    Gombás csusza

Hozzávalók:

A gombát felszeleteljük, és kevés zsiradékon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a tejfölt. A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és a gombás tejfölhöz adjuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és belereszeljük a sajtot.

 

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

Exit mobile version