Sültpadlizsán-saláta paradicsommal és sajttal |
- 2 db padlizsán,
- 4 közepes paradicsom,
- olívaolaj, oregánó,
- 15 dkg zsíros hegyi tehénsajt,
- tengeri só
A padlizsánból és a paradicsomból, ugyanannyi fél cm vastag szeletet vágunk. A padlizsánt enyhén besózzuk, majd 10 perc után szárazra töröljük és megszórjuk oregánóval. Ezután a padlizsánt sok, a paradicsomot viszont kevés olívaolajon meggrillezzük. Váltakozva körben egymás mellé fektetjük és megszórjuk az apró kockára vágott sajttal. Kevés friss salátalevelet tehetünk a kör közepébe.
Sültgomba-saláta kacsamellel |
- 50 dkg barna csiperke,
- 20 dkg koktélparadicsom,
- 3 szál újhagyma, olívaolaj,
- 1 ek. balzsamecet,
- tengeri só,
- 1 fél kacsamellfilé,
- gyömbér
A gombát folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük és félbevágjuk. A koktélparadicsomot ugyanígy előkészítjük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
A kacsamell bőrös felét beirdaljuk, a húsos részét besózzuk és gyömbérporral ízesítjük. Forró serpenyőben, először a bőrös felén sütjük, majd miután szép barnára sült a bőre, megfordítjuk és 4-5 perc alatt elkészítjük. Tányérra tesszük pihentetni.
Közben a gombát forró olívaolajon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a paradicsomot, és továbbra is nagy lángon tartva, még egy-két percig pirítjuk. A tűzről lehúzva sózzuk és ízesítjük balzsamecettel. Langyosan, a felszeletelt kacsamellel és friss bagettel fogyasztjuk.
Tipp:Ha a sütés után leszedjük a kacsamellről a zsíros bőrét, kenyér nélkül is fogyaszthatjuk.
Kleopátra-saláta grillezett csirkemellel és fokhagymás kenyérrel |
Hozzávalók:
- 1 db jégsaláta,
- 4 db pita,
- 2 fél bőrös csirkemellfilé,
- tengeri só,
- vágott snidling, oregánó, olívaolaj
Az öntethez: 1 ek. balzsamecet, 1 ek. dijoni mustár, 1 ek. méz, 2 ek. extra szűz olívaolaj
Az öntet hozzávalóit befőttesüvegben alaposan összerázzuk. A csirkemellet sóval és olívaolajjal bedörzsöljük. Forró serpenyőben előbb a bőrös felét sütjük, majd ha szép barnára sült a bőre, megfordítjuk, és 5-6 perc alatt elkészítjük. Pár perc pihentetés után felszeleteljük. A pitát bekenjük olajjal, sózzuk, ízesítjük oregánóval, és megpirítjuk. A salátát leveire szedjük, rátesszük a csirkemellet, megszórjuk snidlinggel, és meglocsoljuk olívaolajjal. Mellé kínáljuk a cikkekre vágott pitát.
A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg.
A legfrissebb szám tartalmából:
- Ungár Anikó és Baronits Gábor
- Tamással Sülve-főve
- De szép lampionok lógnak a lugasban!
- Már nem olyan jó, mint régen!
- Le szeretnék barnulni, anélkül hogy kiszáradna a bőröm!
- „Azt akarjuk, amit Kate visel!”
- Ki segít, ha dönteni kell?
- A mentorom mellettem áll
Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!