Tamással Sülve-főve

Bereznay Tamás | 2011. Július 13.
Bereznay Tamás, a MÁTYÁS PINCE séfje külföldi útjairól, otthon főzött ételekről és a rovat kulisszatitkairól is ír blogjában, amelyet a www.bereznaytamas.blogspot.com oldalon találtok.

                                        Sültpadlizsán-saláta paradicsommal és sajttal


Hozzávalók:

A padlizsánból és a paradicsomból, ugyanannyi fél cm vastag szeletet vágunk. A padlizsánt enyhén besózzuk, majd 10 perc után szárazra töröljük és megszórjuk oregánóval. Ezután a padlizsánt sok, a paradicsomot viszont kevés olívaolajon meggrillezzük. Váltakozva körben egymás mellé fektetjük és megszórjuk az apró kockára vágott sajttal. Kevés friss salátalevelet tehetünk a kör közepébe.

                                                      Sültgomba-saláta kacsamellel


Hozzávalók:

A gombát folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük és félbevágjuk. A koktélparadicsomot ugyanígy előkészítjük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
A kacsamell bőrös felét beirdaljuk, a húsos részét besózzuk és gyömbérporral ízesítjük. Forró serpenyőben, először a bőrös felén sütjük, majd miután szép barnára sült a bőre, megfordítjuk és 4-5 perc alatt elkészítjük. Tányérra tesszük pihentetni.
Közben a gombát forró olívaolajon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a paradicsomot, és továbbra is nagy lángon tartva, még egy-két percig pirítjuk. A tűzről lehúzva sózzuk és ízesítjük balzsamecettel. Langyosan, a felszeletelt kacsamellel és friss bagettel fogyasztjuk.

Tipp:Ha a sütés után leszedjük a kacsamellről a zsíros bőrét, kenyér nélkül is fogyaszthatjuk.

                           Kleopátra-saláta grillezett csirkemellel és fokhagymás kenyérrel

Hozzávalók:

Az öntethez: 1 ek. balzsamecet, 1 ek. dijoni mustár, 1 ek. méz, 2 ek. extra szűz olívaolaj

Az öntet hozzávalóit befőttesüvegben alaposan összerázzuk. A csirkemellet sóval és olívaolajjal bedörzsöljük. Forró serpenyőben előbb a bőrös felét sütjük, majd ha szép barnára sült a bőre, megfordítjuk, és 5-6 perc alatt elkészítjük. Pár perc pihentetés után felszeleteljük. A pitát bekenjük olajjal, sózzuk, ízesítjük oregánóval, és megpirítjuk. A salátát leveire szedjük, rátesszük a csirkemellet, megszórjuk snidlinggel, és meglocsoljuk olívaolajjal. Mellé kínáljuk a cikkekre vágott pitát.

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

Exit mobile version