Tamással sülve-főve

Bereznay Tamás | 2011. Szeptember 07.
Süssünk kenyeret a gyereknek uzsonnára!

Paprikás zsemle

Hozzávalók:

A vízben feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos helyen felfuttatjuk. Dagasztógépbe tesszük az összes hozzávalót és alaposan (legalább 20 percen át) összedolgozzuk a tésztát.
A tetejét megszórjuk kevés liszttel, és konyharuhával letakarva 40 percig kelesztjük. Kiborítjuk és egyforma, teniszlabda nagyságú gömböket formázunk belőle. Egyik felén ferdén bevágjuk, és még 15 percig kelesztjük. Ezután tepsire vagy szilikonlapra tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Tökmagos kenyér

Hozzávalók:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt gépben vagy kézzel alaposan megdagasztjuk. Ezután langyos helyen, letakarva 50 percig kelesztjük.
Kettéosztjuk, és gyümölcskenyérformába tesszük.
Ebben újabb 20 percig kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Barna bagett

Hozzávalók:

A liszteket az élesztővel, a sóval, a vízzel és a dióval dagasztógépben vagy kézzel megdagasztjuk. Beledolgozzuk az olívaolajat, és letakarva, langyos helyen egy órát pihentetjük. Ezután lazán átdolgozzuk, hosszú bagettet formázunk belőle, több helyen ferdén bevágjuk.
200 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Vizes ecsettel átkenjük, és 10 percig állni hagyjuk.

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Exit mobile version